Bajnokok Ligája

Megvan a csoportelsőség! | Dinamo Kijev 1-2 Bayern



A Bayern München 2:1 arányban legyőzte az ukrán bajnok Dinamo Kijev csapatát és megszerezte a csoportelsőséget.

Mindössze hatfős cseresorral készült a Dinamo Kijev elleni BL-csoportkörös meccsre Nagelsmann, ráadásul ebből ketten kapusok voltak. Nianzou kezdett Upamecano eltiltása miatt a védelem közepén, Tolisso pedig bekerült a sérülést szenvedő Sabitzer helyére a középpályára. A támadószekcióban Müller két oldalán Sané és Coman startolt.



A meccsről

Aki kimaradt a felsorolásból, az Robert Lewandowski volt, akinek 12 perc kellett ahhoz, hogy ismét igazolja, jelenleg ő a legjobb csatár a világon. A lengyel játékos egy gyönyörű ollózós góllal szerezte meg a vezetést a Bayernnek. Ez volt Lewa 9. találata az idei sorozatban és már a 82. a Bajnokok Ligája-karrierje során.



Az első félidőben a bajorok domináltak és a félidő végén Coman góljával megduplázták a vezetést. A francia támadónak honfitársa, Tolisso adta a gólpasszt úgy, hogy labdáját átugrotta Müller, miközben az King felé tartott. Ez se volt csúnya gól. Neuer még védett egy jó nagyot a szünet előtt, így 2-0-ás részeredménnyel pihenhettek a csapatok.

A 15 perces kitérő után a hazaiak voltak erőteljesebbek: Shaparenko kísérleteinél Neuer egy dupla védést is bemutatott, viszont akkor már nem tudott védeni, amikor egy eladott labda után Tsygankov megtalálta középen Garmasht, aki szépíteni tudott.



A második játékrészben beállt egyébként Marc Roca is, aki első találkozóján szerepelt ebben a szezonban és Malik Tillman is pályára lépett, aki így debütálását ünnepelhette a Bajnokok Ligájában. A meccs végén Goretzka egy szenzációs szereléssel biztosította be mindhárom pontot.

Akkor sem lett volna baj, ha egy pontot szereznek a bajorok, hiszen a Barcelona 0-0-ás döntetlen játszott a Benficával a csoport másik meccsén, így mindenképpen a négyes első helyére ugrottak volna. Az utolsó csoportkörös fordulóban pont a katalánok lesznek a Bayern ellenfelei – számukra az a találkozó továbbjutásról dönthet.

Nagelsmann együttesének kövektező meccse a Bielefeld ellen lesz, szombaton 18:30-tól.



Videós összefoglaló

Megvan a csoportelsőség! | Dinamo Kijev 1-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top