Egyéb

Lewa újabb díjat nyert, majd jelölték a FIFA trófeájára is

Robert Lewandowski bezsebelte a Tuttosport egyéni díját és jelölték a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség trófeájára is.

Miután hazavihette a Tuttosport sportlapjának 2020-as egyéni díját, idén is behúzta azt Robert Lewandowski, aki az olasz sportlaptól ismét megkapta a Golden Player-díjat. A lap a világ legjobb labdarúgóját szavaztatta meg a többek között Lothar Matthäus, Andriy Shevchenko, Hristo Stoichkov, Luca Toni, Samuel Eto’o és Rui Costa fémjelezte zsűrivel és a lengyel csatár a tavalyi esztendő után ismét nyerni tudott, ezúttal Jorginhót és Messit maga mögé utasítva.



Thomas Tuchel årets træner, Robert Lewandowski årets spiller - bulibold.dk

Ez a kép idén nyáron készült: Lewa a tavalyi díjátval fotózkodik.

A Tuttosport emellett kiosztotta még a valamivel ismertebb Golden Boy-trófeát is, amelyet a barcelonai Pedri vihetett haza. Musiala is ott volt a szavazás utolsó fordulójában, ám végül lemaradt a díjról. Karl-Heinz Rummenigge viszont Golden Career-elismerést kapott sportvezetői pályafutásáért. A nyáron leköszönő vezető a 19 éves Bayern élén való regnálása után kapta meg az életműdíjat.

De itt még nem ért véget a díjözön, legalábbis ami a jelöléseket illeti: a FIFA gáláján (amelynek pontos időpontját még nem tudjuk) Lewandowski jelölést kapott a legjobb férfi játékos kategóriában, tíz másik futballista mellett, akik a következők:

Benzema, De Bruyne, Cristiano Ronaldo, Haaland, Jorginho, Kanté, Mbappé, Messi, Neymar, Salah



A tavaly nem feltétlenül jogosan, de Jürgen Klopp kezébe kerülő, legjobb edzőnek járó trófeára ezúttal is jelölést kapott Hansi Flick, a Bayernnel mindent megnyerő német szövetségi kapitány és a szintén ex-Bayernes Guardiola is ott van a listán. A kapusok ötfős listáján természetesen szerepel Manuel Neuer neve, aki még mindig a legjobb a posztján.

November 29-én pedig kiderül, ki kapja az Aranylabdát… Vagyis inkább, hogy győz-e az igazság.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top