Bajnokok Ligája

„Ha King és Sabi kiesik, nagyon kicsi keretünk lesz” – Sajtótájékoztató: Dinamo Kijev vs. Bayern

A Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzés előtt Julian Nagelsmann és Leroy Sané állt a sajtó rendelkezésére.

Holnap 18:45-kor kezdődik a Bayern München vendégeskedése Kijevben, a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A már az ukrán fővárosban tartózkodó csapatot Nagelsmann és Sané képviselte még Münchenben. Mindketten megszólaltak a korona-mizériával kapcsolatban, de a BL-ről is beszéltek.

Julian Nagelsmann

A meccsről: A Bajnokok Ligája sosem volt tárgytalan. Nincs nagy nyomás rajtunk, hogy holnap igazi eredményt érjünk el, de a Bayernnél mindig nyerni akarunk. Reagálnunk kell az Augsburg elleni meccsre. Nincs sok lehetőségünk a padon, de ez attól még egy fontos meccs.

A hiányzókról: King és Sabi rúgást kapott, még várunk velük és meglátjuk, játszanak-e majd. Sabinak az Achillesével és a vádlijával vannak problémái. Comannak nincs komolyabb baja, de türelmesnek kell lennünk, mert fontos ligameccset játszunk a hétvégén. Ha kiesnek, nagyon rövid keretünk lesz.



Lewandowski magyarok elleni pihentetéséről, amíg a lengyel válogatottal volt: Meg volt beszélve a válogatottal. A teherbírásra ügyelés fontos Lewa számára is. Mivel Choupo karanténban van, Lewa most nem fog sok pihenőt kapni. Jó volt, hogy ott kapott.

Az Augsburg elleni tapasztalatokról: Ha megengeded az ellenfélnek, hogy szabadon beadja a labdát és közvetlen párharcokat kell nyerned a tizenhatoson belül, akkor nehézzé válik a dolog. Ez nem csak a védelmi vonalunk miatt van, viszont kicsit az ő saruk is. Számomra ez sokkal inkább egy általános probléma. Mindig azzal van a baj, amikor elveszítjük a labdát. A területek mihamarabbi lázárása a lényeg. Fell készülni arra, hogy mi lesz akkor, ha elveszted a labdát. Ezen az egyen kell dolgoznunk.



Az oltatlanokról: Egyszerű szabályok vannak. Ha egy játékos találkozik valakivel és az az ember pozitív lesz 48 órán belül, az oltatlan személynek karanténba kell mennie. Egyszerű. A játékosok jól vannak. Hét nap múlva tesztelve lesznek. Most még nehéz megmondani.

A beoltottak és a vakcinát nem kapók ellentétéről: Nem mindig ugyanaz a véleményed másokkal csapaton belül. Lehet vitázni ezekről a témákról. Ezt csinálják a játékosok is. Egy társaságnak sosem szabad teljesen homogénnek lennie. Viszont ott kell lennünk, ha a másikról van szó.

Az oltatlanok fizetésének befagyasztásáról szóló pletykákról: Természetesen szerencsétlen dolog, ha egy ilyen belső téma kiszivárog. Privát dolgokról van szó: ki kapta el a vírust és miért? Ki lesz kifizetve? Mennyit kapnak? Jobban szeretem, ha nyugodt a helyzet. Egy klub vagyunk, ahol az ilyen dolgok nagyon érdekesek és ilyenkor más klubok kicsit elbújhatnak mögénk. Ugyanakkor nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy ezeket a másodlagosnak számító ügyeket átengedjük a sportszakmai oldalra.



Leroy Sané

A Bajnokok Ligájáról: Teljes mértékben a meccseinkre összpontosítunk és meg akarunk nyerni minden egyes mérkőzést. Még ha pár játékos hiányzik is, jó keretünk van.

Az oltással kapcsolatos hírekről: Én magam is be vagyok oltva és az oltás mellett állok. Természetesen beszéltem a srácokkal. Szeretném, ha tudnának segíteni minket. Fontos, jó játékosok.



Formájáról: Megpróbálom a negatív energiát pozitívvá alakítani és a legjobb teljesítményemet a pályára vinni. Jól érzem magam fizikálisan. Felvettem a ritmust és egészséges vagyok. Megpróbálom ezt a lendületed magammal vinni. Nem vagyok boldog a tavalyi szezonommal. Vak lennék, ha azt mondanám, jó idényem volt. Meg akartam mutatni, mit tudok és hol tartottam, mielőtt megsérültem.

A védekezésről: Nem csak a védőkről szól. Egész csapatként is tudni kell védekezni. Dolgozunk rajta, sokat beszélünk róla az edzővel és jobban akarunk teljesíteni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top