Koronavírus

Két kulcsjátékos is karanténba került – öt kerettag oltatlan

A Bayern München közleményt adott ki, amelyben tudatta szurkolóival, hogy Musiala, Choupo-Moting, Gnabry és Cuisance is karanténba került, csatlakozva a szintén izoláltságban élő Süléhez, Stanisichoz és Kimmichhez.

Cikkünkben igyekeztünk összeszedni, mi történik éppen a Bayern berkein belül, ami a koronavírussal kapcsolatba lépő kerettagokat illeti.

Az előzmények

Németország-szerte vitatémát generált, amikor lassan egy hónapja kiderült, hogy Joshua Kimmich oltatlan. Ezután következett a válogatott szünet, Sülénél pozitív tesztet mutattak ki, majd kontaktként hazatért a Nationalelftől Kimmich, Gnabry és Musiala, akikről már ekkor sejtette a sajtó, hogy szintén nincsenek beoltva. Süle viszont már megkapta mindkét vakcinát és a hónap végén térhet vissza a kerethez, ha akkor negatív tesztet produkál.

A szintén oltott Stanisic is karanténba került, amikor Münchenben érintkezett a Bayern egyik munkatársával, aki elkapta a vírust. Az utolsó személy a koronával kapcsolatos játékosok sorában Choupo-Moting, aki a válogatott szünet első felét töltötte kontaktként karanténban, a második felére pedig már képviselni tudta hazáját, Kamerunt.



Julian Nagelsmann sends a request to Serge Gnabry - PremierSeason.com

Gnabry-ékról már az első kontaktos esetek után sejtette a sajtó, hogy oltatlanok.

Stanisic, Süle, valamint a nagy port kavaró és a mérkőzés előtt nem sokkal pozitív PCR-tesztet kimutató személy kontaktjának számító Kimmich kivételével az említett játékosok ott voltak Augsburgban. Gnabry kezdőként, Choupo és Musiala csereként lépett pályára, Cuisance pedig a padon nézte végig a találkozót.

Hivatalos információk és találgatások

Ma jött a hír, miszerint Gnabry, Choupo-Moting, Musiala és Cuisance is karanténba vonult, hiszen ők is koronavírusos személy kontaktjának számítanak és a törvények szerint oltatlanként otthon kell, hogy maradjanak legalább egy teljes hétig. Ekkor negatív teszttel csatlakozhatnak csak a kerethez – és itt jön a képbe a Bayern belső kommunikációja.



Bayern Munich flop Cuisance injures Ulreich in training as keeper set for two months on sidelines | Goal.com

Cuisance volt az ötödik, akiről bizonyossá vált, hogy oltatlan.

A német sajtó, köztük a Bild és a SPORT1 is találgatott a helyzettel kapcsolatban. Előbbi szerint a Bayern vezetősége aggódik, hogy Kimmich szituációja és a többi oltatlan miatt a klub bajnoki címe veszélybe kerül. Kimmich kicsivel kevesebb, mint egy héttel a december 4-i, BVB elleni rangadó előtt térhet vissza. A stáb arra számít, hogy két hét edzés nélküli időszak után a klasszis játékos nehezen találja meg újra formáját.

A SPORT1 szerint a klubnak az az ötlete támadt, hogy az oltatlan játékosok fizetését befagyasztja, amíg azok karanténban vannak. Ennek a keret érintett része nem örült a csütörtöki megbeszélés során.

Kimmich esetében egy heti karantén majd’ 400 ezer eurós mínuszt generál a klubnak, hiszen a játékos nem edz, nem játszik és nem képivseli a csapatot – csak negatív értelemben. A Bild is írt a témáról, szerintük a játékosok meglepődtek és akár további lépésekre is számíthatnak, mint például az oltott társaiktól való külön edzés bevezetése.



Everyone is chasing Bayern Munich right now" - Eric Maxim Choupo-Moting | Bundesliga

Choupo még játszott Augsburgban, ma viszont már karanténban van.

A két lap egyetért abban, hogy a beoltott kerettagok támogatták a vezetőség ötletét. Jó kérdés, hogy végül ezek a szabályok életbe lépnek-e a klubon belül és az öt játékos közül kik fogják beoltatni magukat. Merthogy a Bayern azt is felhozta érvként a játékosokkal való tárgyalás során, hogy nézzék a klub érdekeit is és azok szerint cselekedjenek.

via @iMiaSanMia, Bild, SPORT1, Kicker, Bayern München

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top