Bundesliga

Második vereségét könyvelhette el a csapat a ligában – Összefoglaló: Augsburg 2-1 Bayern



A Bundesliga 12. fordulójában a Bayern München az Augsburg otthonába látogatott és 2-1-es vereséget szenvedett.

A válogatott szünet után először játszott a Bayern, méghozzá a liga 12. fordulójának nyitómeccsén. A péntek esti találkozón a sérült Coman és a karanténba kerülő Kimmich, valamint a már régóta ottlévő Süle hiányával kellett megküzdenie Nagelsmannak. Davies kérdéses erőnléte miatt (szerda hajnalban még hazájában játszott vébéselejtezőt) a bal oldalon Richards kezdett és a középpályára bekerült Sabitzer is. Thomas Müller 600. meccsén játszott a Bayernben.



A mérkőzésről

Meglehetősen lassú iramú összecsapást játszott a két csapat – ennek megfelelően az eleje is nehezen indult be. Amikor viszont vezetést szerzett az Augsburg a dán Pedersen találatával a 23. percben, meg sem állt egy újabb gólig: a 35. minutumban már 2-0 volt a hazai csapatnak Hahn fejesgóljával.

Lewandowski három perccel később szépített, de igazi nagy helyzetet ezen kívül nem tudott kialakítani a rekordbajnok. A lengyel a 14. találatát lőtte a szezonban, a gólpasszt pedig Müller adta neki.



A szünet után Nagelsmann becserélte Musialát és Daviest is, akik minimálisan, de dobtak a bajorok sebességén. Davies rendszeresen húzott el a bal szélen, de képtelen volt pontos labdát beadni. Lewandowski előtt a vége felé adódott egy ordítóan nagy helyzet, ám lövését kiválóan védte a hazaiak kapusa, Gikiewicz.

Az eredmény tehát 2-1 lett, így második alkalommal kapott ki a bajnokságban a Bayern. A bajoroknak még mindig 28 pontjuk van és vezetik a tabellát négy egységgel a Dortmund előtt. A következő meccs Kijevben lesz kedden, a BL csoportkörének 5. fordulójában.

Videós összefoglaló

Második vereségét könyvelhette el a csapat a ligában – Összefoglaló: Augsburg 2-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top