Bulvár

Így nem lett a Bayern edzője Thomas Tuchel



Christian Falk új könyvéből megjelent még egy történet.

Az elmúlt napokban a Twitteren lehetett olvasni a Bayern Münchennel kapcsolatos pletykák gurujának, Christian Falknak a könyvéről és az abban írt történetekről. A Bild újságírója ezeket a tweeteket meg is osztotta saját követőivel, „hitelesítve” azokat. A legutóbbi történet a Bayern Insider című könyvből Thomas Tuchellel, a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő sikeredzővel kapcsolatos.

2018 nyarán a Bayern München edzői pozíciója megüresedett, mivel Jupp Heynckes „negyedik eljövetele” a végéhez ért. Az edzőlegenda azután vette át a csapatot, miután 2017 őszén a vezetőség menesztette Carlo Ancelottit egy PSG elleni BL-csoportkörös vereség után. A lefújás után azonnal szóba jött Thomas Tuchel neve, mint Ancelotti lehetséges utódja. Karl-Heinz Rummenigge javasolta az öltetet, amit Hasan Salihamidzic is támogatott.



Bayern & Germany on Twitter: "Jupp Heynckes in an exclusive interview with @cfbayern says that he will definitely retire in the summer, that 'Thomas Tuchel has the quality to manage FC Bayern'

Gyakorlatilag Heynckes utódja lett volna Tuchel, a történet azonban nem így alakult.

Heynckes aztán maradt a szezon végéig. A bökkenő ekkor volt, hiszen Uli Hoeneß mindenáron meg akarta győzni Juppot a folytatásról (késleltetve ezzel Brazzo és Tuchel tárgyalásainak megkezdését), az akkor 73 éves tréner viszont hajthatatlan volt. Hoeneß nem sokkal ezután elfogadta a döntést, ekkor azonban már késő volt: Tuchel aláírt a PSG-hez.

Falk könyvében szerepel az is, hogy 2018-ban Brazzo még saját házába is meghívta Tuchelt, aki 3 órát töltött ott – a kései döntés miatt azonban ez a találka nem ért semmit. Végül a Bayern Niko Kovac mellett döntött, akit Uli Hoeneß – dacból is – a végsőkig támogatott. Egészen addig, amíg a horvát edző és a Bayern 5-1-es vereséget szenvedett a Frankfurttól. És ami utána jött, azt sosem felejtjük el…

via @iMiaSanMia (Twitter)

Így nem lett a Bayern edzője Thomas Tuchel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top