Koronavírus

Koronavírus-helyzet a Bayernnél és a német válogatottnál – mi történt?

Időrendbe tettük az eseményeket a tegnap óta tartó koronavírusos helyzetre, ami a Bayernt és a válogatottakat illeti.

Mint ismert, tegnap a DFB és a Bayern bejelentette, hogy Niklas Süle pozitív koronavírus tesztet produkált és karanténba kell vonulnia. Még négy másik Nationalelf-tagnak kellett ugyanezt tennie: Gnabrynak, Musialának, Kimmichnek és Adeyeminek. Na, de nézzünk mindent szépen sorban.

Kronológiai sorrend

• A Bild röviddel 10 óra után lehozza, hogy egy Bayern-játékosnál pozitív tesztet mutattak ki a rutinellenőrzés alatt a német válogatott wolfsburgi felkészülésén.

• Pár perccel később kiderül, hogy Süle az érintett játékos, aki egyébként teljes beoltottsággal rendelkezik.

• Újabb pár perc múlva a német szövetség is bejelenti, hogy egyik játékosuknál pozitív lett a vírus tesztje, ugyanakkor az érintett még tünetmentes. Négy további kerettag közeli kontaktnak lett titulálva, így nekik a negatív tesztek ellenére karanténba kell vonulniuk. A DFB ebben az esetben anonim módon tette közzé a hírt.



Image

Flick rendelkezésére már csak Neuer, Müller, Goretzka és Sané áll a Bayernesek közül.

• A Bild gyors reakcióként közzéteszi, hogy a két wolfsburgi játékos, Maximilian Arnold és Ridle Baku be lett hívva a válogatottba a kieső játékosok helyére.

• 11 óra után a Bild megtudja, hogy a salzburgi Karim Adeyemi, valamint a három Bayern-játékos, Serge Gnabry, Jamal Musiala és az egyelőre még oltatlan Joshua Kimmich a négy közeli kontakt. A Sportbuzzer szerint ezek a srácok délután elhagyják az edzőtábort és hazatérnek.

• 12 óra után a Spox újságírója, Kerry Hau jelenti, hogy a Monacóban focizó Kevin Volland is be lett hívva a csapatba.

• 13 óra után sajtótájékoztatót tart a Oliver Bierhoff, a csapatigazgató és a fődoki, dr. Meyer. Bierhoff megerősíti, hogy Süle nyolc másik társával utazott Wolfsburgba. Négyük ugyebár hazatért, míg a maradék négy folyamatos tesztelés alatt áll, de marad az összetartással. Dr. Meyer nem válaszol a sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy a négy hazatérő játékos mindegyike oltatlan-e.

• Délután háromra már teljesen megváltozik Flick kerete: Süle mellett a négy hazaküldött és két sérült (Florian Wirtz, Nico Schlotterbeck) esett ki, míg a leverkuseni Jonathan Tah és a korábban említett három labdarúgó, Arnold, Baku és Volland behívót kapott.



Image

Négy mezőnyjátékossal edzett Nagelsmann.

• 15 óra után a Bild szokásos edzésjelentései megjelennek: a második csapat középpályása, Torben Rhein szintén koronavírusos lett, ezért egyetlen ifi sem edzhet a profikkal. Csak négy mezőnyjátékos, Roca, Cuisance, Omar Richards és Tolisso vett részt Nagelsmann tréningjén a két kapus, Ulreich és Früchtl mellett.

• Nem sokkal ezután közleményt ad ki a klub, miszerint a már Kamerunba utazó Choupo-Motingot is karanténba rendeli, akinek így ki kell hagynia a teljes válogatott szünetet.

• Öt órakor a Bild és a Spox is találgat: Bajorország törvényei szerint az olyan oltatlan személyeknek, akik kapcsolatba kerülnek fertőzöttekkel, 14 napos karanténba kell vonulniuk. Kimmich biztosan ebbe a kategóriába esik, de a két lap szerint Gnabry, Musiala és Choupo-Moting sem vett még fel oltást, ezért kellett nekik is hasonlóan cselekedniük.

• FRISSÍTÉS: Ma Flick nyialtkozatában szót ejtett Draxlerről, aki szintén kiesett a válogatottból izomsérülés miatt.

via iMiaSanMia (Twitter)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top