Bajnokok Ligája

Szebbnél szebb gólokkal nyertünk – Összefoglaló: Bayern 5-2 Benfica



Robert Lewandowksi vezetésével ért el újabb 5-2-es győzelmet a Bayern, ezúttal a Benficát fogadva a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Mutatjuk, mi történt a meccsen!

Több változtatás is történt a kezdőben, ennek eredményeképp pedig egy igazán izgalmas tizenegy lépett pályára az Allianz Arenában tegnap este kilenckor. A védelembe bekerült Pavard és Nianzou, rajtuk kívül pedig Upamecano és Davies alkotta a hátsó sort. Utóbbi születésnapját ünnepelte és egy olyan védelem tagjának mondhatta magát, amelynek átlagéletkora kereken 22 év volt.

A középpályán ezúttal nem volt ott Müller, a kispadra visszatérő Nagelsmann viszont azzal orvosolta hiányát, hogy a három legjobb cselgépét, Comant, Sanét és Gnabry-t tette Lewandowski mögé.



Image

Nianzou debütált a Bajnokok Ligájában a Bayern mezében.

A meccs részletezése

A mérkőzés lassan indult be és a vendégeknek két nagy helyzetük is volt, mire megszületett az első Bayern-ziccer. A portugálok még egy lesgólig is eljutottak. Végül a 26. percben tört meg a jég: (ki más, mint) Lewandowski fejelt gólt közvetlen közelről Coman szépséges beadása után. A francia támadó az egész mérkőzésen kiválóan szerepelt, ennél a gólnál pedig a Benfica védelmének teljes bal oldalát hagyta faképnél.

Hat perc múlva jött a második Serge Gnabry révén, aki sarokkal juttatta a hálóba Robert Lewandowski középre tett labdáját és nagyszerű támadás után. Újabb hat perc telt el a széptő találatig. A mindössze 20 éves védőtehetség, Morato fejelt Neuer kapujába egy rögzített szituáció után.



Image

Ismét szórakoztató találkozót játszott a Bayern.

A 45. percben aztán újra kettő lehetett volna a felek közt, miután Goretzka lövése az ellenfél játékosának egyik karját találta el. A lengyel játékvezető, Marciniak rövid videózás után büntetőt fújt, amelyet azonban Lewandowski elhibázott. Így tehát 2-1-es Bayern-előnnyel mehettek az öltözőbe a srácok.

A szünet után Sané azonnal megbosszúlta lengyel társát és egy bombagólt vágott a Németországban született görög kapus, Vlachodimos kapujába. A gólpasszt az ünnepelt Davies adta fejjel. A 61. percben aztán Lewának összejött a második – ez egészen szépre sikeredett Sané asszisztja után. A találatot követően beállt Musiala és Omar Richards is. Utóbbi egész jól szerepelt, amíg pályán volt.



A hazai védelem aztán egyszer csak kihagyott és Darwin Núnez gólt szerzett Manuel Neuer mellett (74′). A világbajnok csapatkapitány azonban nem hagyta annyiban a dolgot. A 84. percben óriásit bikázott a labdába, amit Lewandowski levett és köszönte szépen, megszerezte mesterhármasát, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

A Bayern ezzel biztosította helyét a kieséses szakaszban és szinte biztosan a csoport első helyén fog végezni. Csak akkor nem, ha a Barca nagyobb arányban veri meg a bajorokat, mint a Katalóniában elért 0-3 és Nagelsmannék a Kijev elleni csoportmeccsüket is elveszítik. Legközelebb a Freiburg ellen játszik a Bayern, szombaton.

Videós összefoglaló

Szebbnél szebb gólokkal nyertünk – Összefoglaló: Bayern 5-2 Benfica
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top