Transzferpletykák

Spox: Adeyemi már nem a Bayern mellett döntene

A Spox és a Goal újságírója, Kerry Hau szerint a Salzburg játékosa, Karim Adeyemi megváltoztatta álláspontját és már nem a Bayern Münchenhez akar igazolni.

Európa egyik legizgalmasabb fiatal támadótehetségéért, a 19 esztendős Karim Adeyemiért küzdenek a kontinens topcsapatai, mióta berobbant az Ausztriában egyeduralkodónak számító Red Bull Salzburg együttesébe. A 2009 és 2011 között a Bayern Campuson pallérozódó német csatár több sajtóinformáció szerint is a Borussia Dortmund mellett fog dönteni, ha elhagyja jelenlegi klubját.



Bayern & Barcelona-linked Adeyemi explains Chelsea rejection and says he wants to win Champions League | Goal.com

A BL-ben (a selejtezőkkel együtt) 4 gól és egy gólpassz a mérlege Adeyeminek.

Pedig a Bayern sokáig „udvarolt” a játékos képviseletének. Több héten keresztül közvetítettük a közösségi oldalainkon közzétett rövidhíres rovatunkban Adeyemi édesapja, ügynöke és a Bayern közti kapcsolatot, amely sokáig pozitív légkörű volt. Most azonban a támadó attól tart, hogy kevés játéklehetőséget kapna, ha visszatérne a bajorokhoz, hiszen szerinte így járt Jamal Musiala is, aki ugyan a szezon elején többször is kezdett, mostanában viszont kevesebb játékpercet kap.

Ugyan Kingsley Coman távozása szinte biztos az elkövetkező egy-másfél évben, a szélső és középcsatár poszton is futballozó Adeyemi és képviselete úgy gondolja, fejlődésének üteme visszaeshet a Bayernbe igazolásakor. A Dortmund ezzel szemben már évek óta a hatalmas potenciállal rendelkező tinédzserkorú tehetségeknek (pl.: Haaland, Bellingham, Reyna) ad rendszeres játéklehetőséget. A német rekordbajnok fő riválisa mellett egyébként a PSG és a Liverpool érdeklődéséről is lehetett olvasni korábban.



DFB-Team News: Armenien-Stimmen von Flick, Goretzka & Co. | Fußball News | Sky Sport

A válogatottban eddig még csak 48 percet játszott, mégis szerzett egy-egy gólt és asszisztot.

Adeyemi az idei szezonban 10 bajnokságban és három Bajnokok Ligájában szerzett gólnál jár, legtöbbször csatárként szerepel. Hansi Flick még a német nagyválogatottba is meghívta szeptemberben és egy gólt már szerzett is a nemzeti csapatban.

via Kerry Hau

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top