Sajtótájékoztatók

„Lehet, hogy pihentetünk majd” | Sajtótájékoztató: Bayern vs. Benfica

A Benfica elleni BL-csoportmeccs előtt Julian Nagelsmann online, míg Alphonso Davies „offline” tartott sajtótájékoztatót.

Nagelsmann már jól érzi magát és úgy tűnik, ott lehet a kispadon a Benfica elleni mérkőzésen. Tanítványa, Davies játéka nem teljesen biztos, ám ezúttal ő csatalkozott Nagelsmannhoz a meccs előtti sajtótájékoztatón.

Julian Nagelsmann

Állapotáról: Jól érzem magam. Természetesen még mindig érzem, hogy valami nem normális dolog volt a testemben. De remélem, hogy a teszt holnap is negatív lesz, aztán megint a csapattal lehetek. Nem voltam igazából annyira ideges, vannak rosszabb dolgok is. Mindenesetre négy fontos mérkőzésen ott akar az ember lenni. A gyorstesztek az elmúlt napokban negatívak voltak. Meglátjuk a holnapi PCR-teszt milyen lesz.Image

Csak Ulreich és Choupo hiányzik a keretből.

A személyi helyzetről: Alphonso Daviesnek még van pár izomproblémája. Holnap döntünk róla. A szombati is nagyon fontos meccs. Azon gondolkodunk, hogy néhány kezdőjátékosunknak pihenőt adunk. Leon Goretzkának kötés volt a sarkán, de már nem viseli. Lucas Hernández rúgást kapott, szóval vele egy kicsit óvatosnak kell lennünk. Szerintem mindketten ott lesznek holnap.

A védelemről: Gyakran kaptunk gólt a sok helyzetből. Manu viszont sokszor megmentett minket. Az Union képes volt átjutni a mi térfelünkre nyomás nélkul és számtalanszor adták be a labdát. Az utolsó lépésekről szól az egész, a labda nélküli aktivitásról és az egy az egy elleni harcok akarásáról.

Upamecanóról: Minden védőnek van nehéz időszaka, főleg egy fizikálisan erős és gyors támadó ellen. Upa nagy előnye, hogy erőben és sebességben is nagyon ott van. Amikor erős ellenfelek ellen játszik, okosnak kell lennie. Ha játszik holnap, jó meccse lesz.Lewandowski századik BL-mérkőzéséről: A századik meccs egy lenyűgöző mérföldkő. Amikor ezt gólokkal kombinálja az ember, akkor az sokat jelent. Egy kicsit igazgatta a játékstílusát. Most egy nagyon kooperatív támadó, aki a vonalak közt mozog.

Tolissóról: Cocónak sok sérülése volt, de jól edzett. Ezért is kezdett az Union ellen. Teljesen rendben volt a teljesítménye. Ő egy olyan játékos, akit szívesen látok a csapatomban. Fontos, hogy egészséges maradjon. Ha az lesz, akkor kiveheti a részét a sikerünkből.

Daviesről: Ő egy igazán mókás srác, aki sokat énekel és nevet. Jó szíve van és nagyszerű dinamikája is. Még messze van az igazi énétől. Biztosan az egyik legjobb támadó balhátvéd lesz belőle a világon.Davies holnap lesz 21 esztendős.

Alphonso Davies

Játékáról: Balszélső védőként kezdtem. Akkor még azt se tudtam, hogyan kell játszani ezen a poszton. Alaba még ott szerepelt annak idején. Sok tippet kaptam tőle és megpróbáltam magam fejleszteni.

Arról, hogy mi változott Nagelsmann alatt: Más mentalitása van. Boldog vagyok, hogy megmutathatom a kvalitásaimat. Számomra ez egy tanuló időszak a taktika miatt. De a stratégiái illenek hozzám.A Bayern védelméről: A Gladbach ellen bármi megtörténhetett. De erősek vagyunk, ami a védelmet illeti, hangos vezéreink vannak hátul. Büszke vagyok, hogy segíthetem a csapatot. Nem könnyű védőként. Sok gólt kaptunk, ugyanakkor sokat is lőttünk. Tudjuk, hogy jó csapat vagyunk. Meg kell találnunk a tökéletes egyensúlyt, ahogyan ezt korábban is tettük.

Németországról: A németem jobb, mint amikor jöttem. Többet értek meg egyelőre, mint amennyit beszélek. Idővel jól fog menni. A német nem egy egyszerű nyelv, de igyekszem a legjobbamat nyújtani. A kaja fantasztikus. Leginkább egyébként angolul és németül beszélünk, de a helyzettől függ.A jövőjéről: Élvezem a Bayernnél tölött időszakom, ez az egyik legjobb klub a világon. A jövőmet a lehető legtovább képzelem el itt. Igyekszem összpontosítani napról napra és majd meglátjuk mi történik a jövőben.

A holnapi születésnapjáról: Természetesen jó teljesítményt akarok nyújtani a csapattal együtt és meg akarjuk szerezni a három pontot.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top