Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Már látni lehet Nagelsmann munkájának eredményét

A Bayern Münchent idén elhagyó védő, David Alaba beszélt a Kickernek a jelenlegi klubjáról és arról, hogy mit lát madridból, ami a bajor alakulatot illeti.

2010 és 2021 között két BL-siker és 10 Bundesliga-cím fontos kiharcolója volt David Alaba, aki idén úgy döntött, a spanyol sztárcsapathoz, a Real Madridhoz igazol. A szurkolók összességében negatívan fogadták a hírt, Alaba viszont igyekszik beilleszkedni új csapatába, ahol a korábban Bayernnél is megforduló Carlo Ancelotti a tréner. Az olasz szakvezető nyert már BL-t a Reallal és idén is ez a célja az osztrák védő segítségével.



Ancelotti expecting 'complete player' Alaba to flourish at Real Madrid

Ancelotti Münchenben is edzette Alabát.

A Real Madridról: A Bayern München a világ egyik legnagyobb klubja, ahogyan a Real Madrid is. Nincs nagy különbség. Azonban minden egy kicsit nagyobb itt a Realnál, persze nem tiszteletlenül értem ezt a Bayernnel szemben. Egy különleges aurát és légkört éreztem itt az első naptól. A klub történetét meséli minden az edzőpályától kezdve a városig. Ez a klub nagyon különleges.

A jelenlegi Bayern-keretről: Mint mindig, most is hihetetlenül erősek. Már lehet látni Julian Nagelsmann keze munkáját. Ez nem lep meg, hiszen tudom, hogy a Bayern mindent megtesz a sikerért. Ezt mindig bizonyítottuk azalatt, amíg ott játszottam.



Bayern & Germany on Twitter: "David Alaba did not commit a single foul in  seven of his eight Champions League games this season. Alaba has not  received a yellow card in his

Nagy sikerekben volt része az osztráknak a bajor fővárosban.

A Bayernben eltöltött idejéről: Csodálatosan szép volt. Egy pozitív és érzelmes időszak volt, amit mindig a szívem egy részén őrzök majd. Játékosként és emberként is fejlődni tudtam. Nagyon szép emlékek maradtak meg.

Arról, hogy reméli-e, hogy Müller nem szerzi meg a 11. bajnoki címét is és ezzel nem lesz egyeduralkodó a ranglistán: Nem, nem! Thomas behúzza a 11. trófeáját is idén.

A Bayernnel folytatott sikertelen szerződéshosszabbítási tárgyalásokkal: Már mindent elmondtam erről. Ami megmaradt, minden csak pozitív az elmúlt 13 évből. Ezt már sokszor taglaltam és továbbra is ezt fogom csinálni. Hihetetlenül hálás vagyok a klubnak azért, amit értem tett.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top