Interjúk és nyilatkozatok

Sabitzer: Minden tökéletes számomra

A Bayern magazinja, a Säbener 51 készített interjút a klub új középpályásával, Marcel Sabitzerrel.

Sabitzer augusztus végén csatlakozott a müncheni alakulathoz és ugyan eddig még csak epizódszerepeket kapott, de már hat alkalommal is bevetette őt korábbi edzője, Julian Nagelsmann. Az osztrák játékos mesélt a fiatal trénerről, édesapjáról és példaképeiről is.



Säbener 51: Marcel, édesapád, Herfried a 90-es években hat mérkőzésen szerepelt az osztrák válogatottban középcsatárként. Mit tanultál tőle?

Sabitzer: Amikor gyerek voltam, gyakran edzettem vele az öltözőben. Akkoriban nagyon érdekesnek gondoltam ezeket a dolgokat és hogy ilyen fiatalon betekintést nyerhettem abba a világba. Emiatt is volt számomra mindig is adott a profi focistakarrier. Az U12-es korosztálytól sok éven keresztül volt édesapám az edzőm. Nem volt könnyű, de ugyanakkor segített is. Apukám egyébként még mindig fiatal játékosokat dirigál Ausztriában és jó szeme van a tehetségek megpillantására.

Ez volt az ideális alkalom a Bayernben igazolni – Julian Nagelsmannal?

Szerintem igen. 27 évesen a pályafutásom csúcsán vagyok. Az a tény, hogy a korábbi edzőm és Dayot Upamecano is itt van, jó kis bónusz és mindent tökéletessé tesz számomra.



Image

Az álom valóra vált.

Mint te, Julian Nagelsmann is nagy Bayern-drukker volt gyerekként. Azt mondta, hogy az edzői munka közel áll ahhoz, amit ő élete nagy álmának tartott. Milyen hatással van ez rád?

Gyerekkori álmom válik valóra, az biztos. Annak tudatában, hogy kicsiként büszkén rohangáltam a Bayern-mezemben, hihetetlen érzés. A Bayernről álmodtam annak idején és nagyon távolinak tűnt. Most viszont nem tudom abbahagyni a mosolygást.

Mindenki a sokoldalúságodról beszél. Mi az első számú posztod?

A legerősebb a bal oldali támadó középpályás szerepkörében vagyok, de a rendszer válogatja. Most szeretném megtalálni a helyem a csapatban és ezért nagyon keményen fogok dolgozni.



Marcel megmutatta mezeit is.

Hogyan lettél Bayern-drukker gyermekként Grazban?

Annak az eredénye volt, hogy milyen gyakran mentek a meccsek a tévében. Édesapám sok socit nézett is a leggyakrabban a Bayern meccsei mentek. Zé Roberto és Giovane Élber volt a két nagy hősöm. Előbbi azért, mert a középpályán igazi gép volt, Elber pedig a sztárhoz hasonló megjelenése miatt. A fehér csukák, a szőnyegtekerős gólöröm… A mezeim közt van egy aranyszínű, illetve a sötétvörös sötétszürke vállakkal. Viszont nem volt rajtuk név, szóval fogtam a tollam és ráírtam, hogy Élber , illetve egy kilencest. Jól nézett ki! (Nevet)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top