Egyéb

Bild: Így előzi meg Nagelsmann és a stáb a sérüléseket

A Bild összegyűjtötte, milyen elővigyázatosságokat eszközöl az edzői stáb a sérülések elkerülése érdekében.

Ami a klubszintet illeti, minden megtesz a Bayern stábja, hogy a lehető legkevesebb sérülést könyvelje el a szezon során és a tavaszi hajtásra is jó erőben legyen.

Ami már észrevehető volt a szezon első 10 mérkőzésén, hogy Nagelsmann azonnal lecseréli a fontos játékosait, ahogy az eredményjelzőn kényelmesnek mondható az állás. Ami az edzéseket illeti, gyakran kezdődnek stabilizáló gyakorlatokkal, sőt, a mérkőzések előtti tréningek 90 perc helyett csak 50-60 percig tartanak.Nagelsmann ütögeti meg Broich kobakját egy nyár végi edzésen.

Dr. Holger Broich, a csapat orvosa és fitnesszelemzője folyamatosan vizsgálja a játékosok adatait és számait, amiket a meccseken és az edzéseken mutatnak. A sérülésből visszatérő játékosok pedig plusz 1-2 hetet kapnak a rehabilitációra annak érdekében, hogy minél robbanékonyabbak legyenek, mire újra játszhatnak. Ez jelenleg Tolisso és Coman esetében figyelhető meg.

„A legfontosabb dolog, hogy minde játékos egészséges maradjon. Biztosnak kell lennünk abban, hogy mindig jól regenerálódunk és a társaim és mindig megteszünk mindent, hogy ne sérüljünk meg és fittek legyünk a meccsekre, ami a hosszútávot illeti. A szezonok döntő részében gyakran történt meg, hogy kevés játékos volt bevethető, főleg a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. És ez fáj nagyon.” – mondta Manuel Neuer korábban a témával kapcsolatban.

via Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top