Bajnokok Ligája

Hiper-szuper játék és öt gól | Összefoglaló: Bayern 5-0 Dinamo Kijev

A Bayern München az elmúlt szezonok egyik legszórakoztatóbb és legpontosabb teljesítményét tette le az asztalra a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-csoportkör-találkozón. Mutatjuk, mi történt a meccsen…

Julian Nagelsmann három hiányzóval számolt a mérkőzés előtt: Coman, Tolisso és Ulreich nem lehetett ott az Allianzban. Bekerült a kezdőbe viszont a korábban kisebb sérüléssel és betegséggel is bajlódó Serge Gnabry, aki az előző meccsen a kiállítás sorsára jutó Benjamin Pavard-t váltotta. Robert Lewandowksi pedig a 70. BL-találkozóján kezdett a Bayern színeiben.



Ki más kezdte volna a gólgyártást, mint Lewandowski?

És ha már szép kerek szám, Lewa gyorsan tett arról, hogy a Bayernben lőtt Bajnokok Ligája-góljai száma is az legyen. A lengyel középcsatár a 12. percben egy tizenegyesből szerezte meg első találatát, majd a 27. minutumban Müllertől kapott egy szép indítást és bevarrta a labdát az alsó sarokba. Duplájával a világ jelenlegi legjobb játékosa a 60. striguláját is behúzhatta a kupasorozat góllövőlistáján, ami a bajor mezben lőtteket illeti.

Müller asszisztja előtt egyébként az a Süle szerezte meg a labdát a kontrázni induló Kijevtől, aki az egész mérkőzésen 4 felszabadítást, 3 labdaszerzést, 93 labdaérintést és 89%-os passzpontosságot könyvelhetett el. A jobbhátvédként szereplő játékos a támadásokból is kivette a részét.



Davies mérlege: 67 perc, 2 kulcspassz, 7 földön megnyert párharc, 97%-os passzpontosság, 6 próbálkozásból 6 sikeres csel.

Miután többek között Neuernek (óriásit védett az első játékrész végén) is köszönhetően kétgólos vezetéssel vonult szünetre a Bayern, a második félidő elején úgy nézett ki, alább vett a tempóból a csapat. A hátsó vonal viszont remekelt, belül magabiztosan védekezett Upamecano és Hernández, míg a bal oldalon Davies rohant fel a támadásokkal.

A 68. percben Gnabry szerezte meg a harmadikat egy kontratámadás végén. A 26 éves támadó Sanétól kapta labdát, aki szintén remekelt az egész mérkőzésen. Leroy 7 sikeres cselsorozatot eszközölt és két kulcspassza is volt.



A sok jó teljesítmény közül Mülleré volt az egyik legkiválóbb, ám neki végül nem jött össze a gólszerzés, pedig ha betalált volna, 50. találatát könyvelhette volna el a sorozatban.

A 74. percben pedig már ő is betalált. Thomas Müller második asszisztját könyvelte el az este folyamán, amikor kiszolgálta Sanét, bár valószínűleg a klubikon nem sejtette, hogy gólt érő passz lesz az átadásából, hiszen támadótársa egy beadást akart eszközölni és ez lecsúszva lábáról a kapuban kötött ki. Sané a meccs után maga nyilatkozta, hogy nem volt tudatos a gólja.

A találatot követően már pályán volt minden csere: beállt Sarr, Sabitzer és Musiala is, na meg Pavard és Choupo-Moting is, akik összehozták az ötödik gólt. A francia adta be a labdát a kameruni fejére, Choupo pedig nem lacafacázott és beállította a végeredményt.

Tökéletesen jellemzi a mérkőzés egyéni és csapatteljesítményét, hogy a SofaScore értékelései alapján minden kezdőjátékos 7.2-es érték felett végzett és nem lepődnénk meg, ha a nagyobb lapok is jó számokkal illetnének minden Bayern-labdarúgót.



Süle nagyot focizott.

A találkozó tehát 5-0-ás győzelemmel ért véget, ezzel pedig a Bayern két meccs után két győzelemmel, 8:0-ás gólkülönbséggel és hat ponttal áll az E-csoport élén. A Benfica a második, miután 3-0-ra megverte az egyelőre 0 pontos Barcelonát. Legközelebb pont a lisszaboni együttes lesz a bajorok ellenfele, ráadásul egymás után kétszer.

Azelőtt viszont többek között lesz egy Frankfurt elleni hazai bajnoki, amelyet vasárnap rendeznek. Ez lesz a Bayern következő mérkőzése.

Videós összefoglaló

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: “Ennél is tudunk jobbat” | Reakciók: Bayern 5-0 Dinamo Kijev

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top