Interjúk és nyilatkozatok

Hernández: Minden sorozatban a végsőkig kell mennünk

A Bayern München 25 éves hátvédje, Lucas Hernández a Bundesliga hivatalos oldalának adott interjút.

Az idei szezont sérüléssel kezdte Hernández, aki szépen lassan visszanyerte múlt idénybeli formáját, de Nagelsmann rotációi miatt még nem szerepel folyamatosan a kezdőben. Pedig ha ő ott van a startoló tizenegyben, a Bayern sosem veszít. Erről és sok minden másról beszélt a világbajnok védő a Bundesligának.

A sikeréhségről: Minden egyes játékosunk hihetetlenül motivált. Mindannyian címeket szeretnénk nyerni, ez a célunk és szerintem ez jól látható is. Legyen az a Bundesliga vagy a Bajnokok Ligája. A Barcelona ellen látszódott, mennyire éhesek vagyunk a sikerre. Arra vagyunk hivattottak, hogy minden sorozatban a végsőkig menjünk. És ezért is vágunk bele minden meccsbe győzelmi motivációval.

Arról a statisztikáról, hogy amikor ő kezd a Bayernben, a klub sosem veszít: Versengő típus vagyok. Ebben a csapatban mindannyian azok vagyunk. Erre összpontosítunk. Így gondolkodunk. Mindent megnyertünk már itt másfél éve. Néha nehéz, hiszen minden csapat meg szeretné verni a Bayern Münchent. De tudjuk, hogy minden eszköz adott számunkra. Ha koncentrálva játszunk és jól teljesítünk, tudom, hogy nyerni fogunk.



Image

Két nevető talizmán és egy valamiért szomorúan néző Stanisic a képen.

Nagelsmannról: Ő egy olyan edző, aki ismeri a világfutballt. Tudja, hogy kell a játékosokkal foglalkozni és hogyan kell kezelni őket. A legfontosabb dolgo egy edzőben, hogy tudja menedzselni a csapatot. Amikor ehy Bayern szintű csapatba érkezel, ahol minden játékos fontos és már nyert címeket, ez a képesség nagyon fontos. Az elejétől kezdve jól végezte a dolgát. Igaz, hogy az edézsek Hansi Flickkel másak voltak.

Nagelsmann technikáiról: Az elején mutatott nekünk videókat, hogy elmagyarázza, mit vár el tőlünk, mint csapattól. Jó volt megérteni ezt. Jelenleg, háromnaponként van meccsünk, szóval nehéz közben videoelemzéseket csinálni. De az ötletei tisztán érthetőek. Tudjuk, mit akar és ő is tudja, mi mit akarunk. És minden megmutatkozik a pályán.



Lucas Hernández returns to training with the team

Érdemes végiglapozni minden edzésről készült képet a Bayern oldalán, hiszen Lucas mindegyiken mosolyog.

Az edzésekről: Egy klasszikus bemelegítéssel, majd egy átadásos gyakorlattal kezdtünk. Most pedig az edzések már sokkal specifikusabbak és nincs olyan két hét, ami ugyanolyan lenne. A gyakorlatok, amiket csinálunk, aszerint vannak időzítve, hogy milyen meccsünk lesz a hétvégén. A feladat adott nekünk: biztosnak kell lennünk abban, hogy fel tudjuk venni az új gyakorlatok ritmusát és így készen állunk a következő meccsre.

Arról, hogy ő a legdrágábban vásárolt játékos, Nagelsmann pedig a legdrágább edző a Bundesliga történetében: Ahogy már mondtam, mióta ide érkeztem a klubhoz, ez nem számít nyomásnak. Számára sem számít annak. Még akkor sem, ha egy fiatal edző, hiszen tiszta ötletei vannak és tudja, mit akar. Nem hiszem, hogy érez nyomást.



A bal és a jobb oldal képviselője egy képen.

Arról, hogy 8 francia játékos van a Bayern keretében: Mondtuk Maxnak, aki a némettanárunk a klubnál, hogy már franciaórákat kéne tanítania a német játékosoknak. Hiszen több a francia, mint a német a csapatban.

Kedvenc posztjáról: Mindig is mondtam, hogy a középhátvéd a fő pozícióm. Ezen játszottam ifiszinten is. Igaz, amikor profivá váltam Diego Simeone alatt, a bal oldalon és középen is játszottam. A legjobb teljesítményeimet középhátvédként tettem le az asztalra. Ami a válogatottat illeti, balhátvédet játszom. De mindig tudok középen focizni, ha kell. Ez egy olyan poszt, amit nagyon kedvelek. Ezen nőttem fel… még ha szeretek is a bal szélen focizni. Nagelsmann középső bekként akar engem játszatni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top