Bundesliga

Fesztiválhangulat Münchenben | Összefoglaló: Bayern 7-0 Bochum

Lemosta a pályáról a tavalyi másodosztály bajnokát a Bayern München és ideiglenesen a bajnokság élére ugrott.

Julian Nagelsmann három változtatást eszközölt a kezdőben. Stanisic bekerült Pavard helyére, Hernández kezdett Upamecano posztján, Musiala pedig padozott, az ő helyére Gnabry állt be. A mérkőzésen egy különleges, Oktoberfestet ünneplő sötétzöld mezben lépett pályára a bajor gárda. Az ellenfél kezdőjében ott volt Milos Pantovic, aki 2007 és 2018 között focizott Münchenben.



A mérkőzés történései

A brutális hengerlés nagyobbik része az első félidőben történt. A 17. percben Sané egy szép szabadrúgásgóllal avatta fel a Bochum kapuját, majd tíz perccel később Kimmich talált be csatárokat megszégyenítő mozdulattal az ötös vonalánál.

A 32. percben Gnabry rohant át a bochumi védelmen és laposan küldte be Riemann kapus mögé a labdát. Ugyanezt tette a vendégek védője, Lampropoulos, aki öngólt vétett a játékrész hajrájában. A félidőben egyébként megingása sem volt a Bayernnek.



A szünet után beállt Omar Richards, aki a második angol játékos lett bajor színekben, aki játszott a Bundesligában (Hargreaves után). Vele is erős maradt a bal szél, a 61. percben pedig jött az újabb gól: Lewandowski megszerezte sorozatban 13. gólját a Bundesligában hazai környezetben és azt is elmondhatja magáról, hogy a jelenlegi mezőny minden csapatának lőtt már gólt.

Később szerepet kapott Sarr, Sabitzer, Nianzou és a góllal beálló Choupo-Moting is, aki Kimmich duplát érő gólja után döfte be a kegyelemdöfést. A kameruni támadó a 79. percben harmadik lövésre tudta csak bevenni Riemann kapuját.

A Bayern tehát több, mint magabiztosan nyert, legközelebb pedig szeptember 24-én, pénteken játszik: a szintén újonc Fürthtel.

Gólösszefoglaló

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Bajorok a bajor bajnokok ellen | Előzetes: Fürth vs. Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top