Bundesliga

Bajnok bajnok ellen | Előzetes: Bayern vs. Bochum

Ma délután a Bochum együttesével találkozik a Bayern München. Természetesen a bajorok a meccs favoritjai.

15:30-kor az ötödik forduló is kezdetét veszi a Bayern München számára. Az Allianz Arenában az a Bochum fog vendégeskedni, amely tavaly megnyerte a 2. Bundesligát és 2010 óta először szerepel az első osztályban. Ha szeretnétek többet megtudni az ellenfélről, akkor ajánljuk nektek ismertetőnket.



Videó: szenzációs szóló után talált be a Bochum játékosa - NSO

Holtmann egy kiváló szóló után talált be.

3 vereség, 1 szép győzelem: ez a mérlege a 4 forduló után 13. helyen álló Bochumnak. Összesen 4 gólt szereztek eddig, viszont abból egy elnyerte a Bundesliga augusztus hónap góljáért járó díjat. Gerrit Holtmann varázslatos találatát ezen a linken nézhetitek meg.

Az újonc csapatából hárman hiányoznak. A legtapasztaltabb Bundesliga-játékos, Simon Zoller, illetve Costa Ricával korábban két vébét is megjárt Gamboa és a japán szélső, Takuma Asano kénytelen lesz kihagyni az összecsapást. A 47 esztendős szakvezető, Thomas Reis így akár pályára küldheti a magyar játékost, Novothny Somát.



Image

Nagelsmann is odaállt.

A Bayern hatmeccses győzelmi sorozattal büszkélkedhet, legutóbb pedig a Barcelona otthonában tudott meggyőző teljesítményt nyújtani. A Nagelsmann vezette edzői stábnak csak két játékost kell nélkülöznie: a szívritmuszavart szenvedő Comant, illetve a továbbra is vádliproblémákra panaszkodó Tolissót. Lucas Hernández nagy eséllyel visszakerül majd a csapatba, mint ahogyan Sabitzer kezdetése is valószínűsíthető. A Bild szerint Stanisic és Gnabry is kezdhet a rotáció miatt.

Lewandowski az előző 12 hazai bajnokiján gólt szerzett és ha ma is betalált, ő lehet az első labdarúgó a német bajnokság történetében, akinek mindez összejön egymás után 13-szor. Ha már Lewa nagyszerű gólmutatói, csak a lengyel támadó és a dortmundi Erling Haaland előzi meg Jamal Musialát a gól+assziszt/perc mutató listáján. A 18 esztendős játékos eddig minden 42 percben gólt szerez vagy gólpasszt ad.

A Bochumnál az említett Simon Zoller a keret mindenkori Bundesliga-gólkirálya 13 találattal. Lewandowskin 283 Bundesliga-gólja van. A vendégek védőtehetségét, Armel-Bella Kotchapot egyszer állították ki profimérkőzésen: a 2019/20-as szezonban, egy Bayern elleni Német-kupa vereség alkalmával.



Image

Musiala bejátszotta magát a kezdőbe.

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer / Stanisic, Süle, Hernandez, Davies / Kimmich, Goretzka / Gnabry, Müller, Sané / Lewandowski

Bochum: Riemann / Stafylidis, Lampropoulos, Bella-Kotchap, Danilo Soares / Losilla, Tesche, Löwen / Antwi-Adjei, Polter, Holtmann

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top