Bajnokok Ligája

„Tökéletes este volt” | Reakciók: Barca 0-3 Bayern

Julian Nagelsmann és a meccs főszereplői, Robert Lewandowski, illetve Thomas Müller is nyilatkozott a Barcelona elleni 3-0-ás siker után.

A Bayern tegnap három góllal verte meg a Barcelona csapatát és győzelemmel kezdte a BL-szezont. Lewandowski duplázni tudott és Müller is betalált. Ők, illetve a Bayern és a Barca trénere, valamint egy barcelonai játékos is megszólal cikkünkben. Nagelsmann egyébként megerősítette, hogy Coman azért nem állt be hamarabb, mert vécére kellett mennie.

Julian Nagelsmann

Müllerről és Lewáról: Hihetetlenül boldog vagyok, hogy mindketten a csapatomban játszanak. Már vártam, hogy lássam, hogy működnek a dolgok ilyen világsztárokkal.



A meccsről: Szerintem nagyon jól játszottunk ma, ez volt a kulcs. Szépen védekeztünk. Az első hét-nyolc percben voltak problémáink, nem voltunk elég bátrak, de aztán alakítottunk magunkon. Mindig jó érzés kapott gól nélküli meccset lehozni és ha ezt ilyen támadási kvalitásokkal abszolválod, mint amilyen ebben a csapatban van, nagy az esély rá, hogy nyersz.

Az ellenfélről: Volt egy kis bajunk az elején, ami a Depay elleni védekezést illeti. Nem hiszem, hogy a Barcának lett volna lövése az első félidőben. Több helyzetet is ki tudtunk volna alakítani a gólszerzés érdekében. Ez a győzelem abszolút megérdemelt volt, még ilyen különbséggel is.



Müller szerezte meg a vezetést.

Robert Lewandowski

Első góljáról: Lehet, hogy az emberek megnézik az első gólomat és azt gondolják, hogy egyszerű volt belőni… Pedig nem! Volt egy ellenfél a balomon és nem volt sok időm gondolkodni arról, hogy mit fogok tenni. Tudtam, hogy nekem kell a leggyorsabbnak lenni, jól beleérni és úgy gólt szerezni.

A BL-kezdésről: Mindig jó érzés a pályán állva hallani a BL-himnuszt a közönséggel. Nagyszerű érzés. Tudom, a stadion nem volt teljesen tele, de remélhetőleg minden normális lesz a közeljövőben. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Jó volt. Az első perctől kezdve megmutattuk, hogy nyerni akarunk. Kontrolláltuk a meccset, ez fontos volt. A Barca alig veszélyeztette a kapunkat. Tökéletes este volt.



40 ezer szurkoló nézte végig a mérkőzést a Camp Nouban.

Thomas Müller

A meccsről: Az első félidő felétől minden jobban ment. Volt pár jó átmenetünk és jó labdaszerzésünk. Nem engedtük nekik sok helyet hátul és akár még egy vagy két gólt szerezhettünk volna elől. Összességében jó szórakozási lehetőség volt itt játszani. A srácok élvezték. Amikor 3-0-ra megnyersz egy nyitómeccset, nagyon fonntos üzenetet küldesz a többieknek. Nagyon boldogak vagyunk.

Arról, hogy miért lő ennyi gólt a katalánok ellen (7): Mert a Barca olyan csapat, amely szeret focizni és támadójátékosként több terület van előttem, mint ha védővonalakra mennék.



Piqué volt a legaktívabb a Barca-védelemből, de ő sem tudta megállítani a bajorokat.

A Barcelona szereplői

Ronald Koeman: Tudtuk, hogy egy nagyszerű csapat és egy tornafavorit ellen játszunk. A gól, amit kaptunk, megváltoztatta a meccset egy kicsit. Ma megmutatták, hogy jobbak, mint mi.

Gerard Piqué: Ez egy nagy vereség, ráadásul hazai pályán. Rossz eredmény. Nem fogjuk magunkat gyerekként kezelni. Ha megnézed a meccset, szerintem az első félidőben versenyben voltunk. Egy megpattanó lövéssel szerezték meg a vezetést és a második találat is fáj nagyon. A végén nem is tudom már, mennyi 18 éves jött fel a pályára és még úgy is versenyben voltunk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top