Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: Jobbnak érzem magam, mint valaha

Robert Lewandowski a Bildnek beszélt hihetetlen fittségéről, új csapattársairól, illetve a Julian Nagelsmann-nal közös munkájáról.

A 2018/2019-es szezon kezdete óta Lewandowski 30 alkalommal talált be a Bajnokok Ligájában. Ez a szám tízzel több, mint az ebben az összevetésben második helyen álló dortmundi szupertehetség, Erling Haaland 20 gólja. Kettejük közt jelenleg 12 év a különbség, Lewandowskin azonban – ahogyan a statisztika is mutatja – egyelőre nem látszik a fáradtság jele.

„33 évesen jobbak a statisztikáim, mint valaha. Nem csak a fitnessz terén, hanem minden pályán mutatott szám tekintetében. A négyhetes szünet után jobb alapom volt a felkészülést megelőzően, mint korábban bármikor a karrierem során. A 33 csak egy szám. Nem mutatja meg, milyen fiatal vagyok igazán.” – mondta Lewandowski aki augusztusban töltötte be aktuális életkorát.



Szezonról szezonra jobb a lengyel.

Sorozatban 18. tétmeccsén volt eredményes Lewa, aki már többször is úgy nyilatkozott, még pár évig biztosan aktív marad. Hogy ezt hol teszi meg, jó kérdés, hiszen a következő szezon végén, 2023-ban lejár a szerződése a Bayern München csapatával.

„Sok évig játszhatok még. Testileg egészséges vagyok és megvan a mentalitásom is. Talán még feljebb nyomhatnám a limitet. Biztos vagyok benne, hogy további négy évig tudok még játszani. Azután pedig majd meglátom, hogy érzem magam és hogy milyen sokáig tarthat a karrierem.” – vetítette előre jövőjét a lengyel válogatottban gólrekorder, a Bayernben pedig a mindenkori góllövőlistán második helyen álló középcsatár.



Reaction: FC Barcelona vs. FC Bayern

Csak egy év van a két játékos életkora közt.

„Dayot sokat segíthet nekünk, hiszen stabilitást adhat a védelmi vonalban. Jó srác nagy potenciállal. Sabitzer is nagyon jó spíler, ő abban segít, hogy növeli az opciókat a középpályán. Mindkét igazolásnak értelme volt szerintem és javított a minőségünkön.”

Nem csak új kollégáit, de új „főnökét” is Lipcséből kapta Lewandowski. Úgy tűnik, ő és Nagelsmann gyorsan egy hullámhosszra kerültek. Az új szezonban eddig 9 meccsen játszott Lewa és 13 gólt, valamint 3 asszisztot szerzett klub- és válogatott szinten.

„Még nem dolgoztunk együtt annyit, hogy teljes leírást adjak Julian Nagelsmannról. Viszont azt elmondhatom, hogy a kommunikáció az edői stáb és a csapat között nagyon jó. Juliannak konkrét ötletei és taktikai tervei vannak. Az alacsony korkülönbség ő és énköztem irreleváns. Mindig tisztelem az edzőt, legyen 34 vagy 70 éves. Az a fontos számomra, hogy sokat beszélünk. A dolgok egyre jobbak lesznek, hónapról hónapra. Az idő nekünk dolgozik.” – beszélt edzőjéről Lewandowski.



Messi or Ronaldo? Maybe I'd choose Lewandowski, says Muller

Két legenda egy képen.

A Bild azt is megkérdezte Roberttől, hogy szívesen játszott volna Cristiano Ronaldóval vagy Lionel Messivel egy csapatban. A lengyelt csak ez a két játékos előzi meg a Bajnokok Ligája történetének gólszerzési toplisátáján. Lewának 75, Ronaldónak 135, Messinek pedig 120 gólja van a sorozatban.

„Nem tudom, az hogy működne. Mindkettejüknek megvannak a saját képességei. Sokat játszottunk egymás ellen, de sosem együtt. Érdekes lenne. Talán jobban tudnám hasznosítani Messi passzait és túl sokszor kerülnénk Ronaldóval egymás útjába. De még nem elemeztem részletesen ezt az egészet.” – válaszolt nevetve a lap kérdésére Lewandowski.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top