Bajnokok Ligája

Visszavágnának a katalánok | Előzetes: Barca vs. Bayern

Ma este rendezik a Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójának legelső mérkőzéseit, azon belül is a legnagyobb rangadóját, a Barcelona-Bayern München összecsapást.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón mindkét fél képviselői elmondták, nagyon várják már a kezdő sípszót. Tény, hogy a Messi-éra utáni Barcelona első komoly erőfelmérőjét fogjuk látni. Hogy mire számíthattok a katalánok oldalán, azt korábbi cikkünket elolvasva megtudhatjátok.



Jó kérdés, hogy Sané hol szerepel majd, hiszen nagy valószínűséggel Musiala lesz a párja a széleken.

Ronald Koeman együttese egyelőre veretlen a bajnokságban és hét ponttal az élmezőnyben áll. A hétvégén ráadásul elmaradt a csapat bajnokija – kérdés, hogy ez frissítő vagy rossz hatással lesz-e rájuk. A holland mester az UEFA információi szerint Ousmane Dembélére, Ansu Fatira, Martin Braithwaitere és Sergio Agüeróra sem számíthat, Jordi Alba és Sergino Dest játéka pedig kérdéses.

Ott lesz viszont Koeman két három honfitársa is: a kiváló középpályás, Frenkie de Jong, névrokona, az ízig-vérig befejezőcsatár Luuk, illetve a csapat eddigi legjobbja, Memphis Depay, aki a válogatott szünetben mesterhármast is szerzett Louis van Gaal irányítása alatt.



Lewa is tudja, milyen érzés a Barca ellen gólt szerezni.

A Bayern nagyszerűen szokta kezdeni a BL aktuális csoportkörét: a 2003/2004-es idény óta egy kivételével mindegyik nyitómeccsét megnyerte, ráadásul csak két esetben kapott gólt. Legutóbb szintén egy spanyol csapat, az Atlético ellen kezdett a bajor gárda és egy fölényes győzelmet húzott be ellene (4-0). Thomas Müller pedig tornarekordszámú hat gólt szerzett a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában.

Az összecsapás 21:00-kor veszi kezdetét és az M4 csatornáján lesz élőben követhető, illetve az M4 és a Médiaklikk weboldalán is. Lesznek még ma este érdekes párosítások: a Fradit kiejtő Young Boys a Unitedet fogadja és a Wolfsburg is visszatér, méghozzá a Lille otthonában.

Előzetes kezdőcsapatok

Barcelona: ter Stegen / Sergi Roberto, Piqué, Eric Garcia, Jordi Alba / Frenkie de Jong, Busquets, Pedri / Coutinho, Luuk de Jong, Depay

Bayern: Neuer / Pavard, Upamecano, Süle, Davies / Kimmich, Goretzka / Musiala, Müller, Sané / Lewandowski

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top