Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: A Bayernnél nem realitás Haaland leigazolása

A Bayern München korábbi nagyhatalmú vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummeinigge nyilatkozott a spanyol AS lapjának.

A 65 esztendős egykori kiváló labdarúgó, Karl Heinz Rummenigge a 2010-es években két Bajnokok Ligája-címig irányította a klubot Uli Hoeneß oldalán, ezalatt pedig ők ketten rengeteg játékos leigazolásáról és eladásáról döntöttek. Az AS kérdezte őt két specifikus esetről, Robert Lewandowskiról és Franck Ribéryről, akikkel kapcsolatban az elmúlt években olyan hírek jelentek meg, hogy a Real elnöke, Florentino Pérez érdeklődött irántuk személyesen Kallétól.

„Sosem kérdezett (Lewandowskival kapcsolatban). Ismer ahhoz engem nagyon is, hogy tudja, hogy olyan játékosok, mint Lewandowksi, nem eladók. Mindig is mondtam, hogy a két legjobb igazolás, amit az elmúlt 30 évben sikerült nyélbe ütnöm, ő és Neuer volt. – mondta Rummenigge Lewáról, majd Ribéryről is beszélt – A világfutballnak akartunk üzenetet küldeni ezzel. 75 milliót ajánlottak érte, az pedig akkoriban minden rekordot megdöntött volna. Az volt a célunk, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy a Bayern nem egy eladó klub.”



Bayern & Germany on Twitter: "Franck Ribéry visited Karl-Heinz Rummenigge in his office at Säbener Straße today. Rummenigge surprised Ribéry with a photo canvas with all the trophies he's won at Bayern

Igazi nyerő mentalitású személyek.

„A csapatok már most sorakoznak, hogy meggyőzzék őt és az ügynökét. Meg fogunk élni egy igazi aukciót és meglátjuk, ki fogja a legnagyobb fizetést ajánlani neki, hiszen a transzferár már fixálva van. Nem hiszem, hogy realisztikus lenne akármelyik Bundesliga-csapatnak, még a Bayernnek sem.”

Ezt már a Dortmund fiatal sztárjáról, Erling Haalandról nyilatkozta Kalle, aki korábban is megemlítette már a sajtónak, hogy a Bayern nincs olyan helyzetben, hogy ki tudja fizetni a Mino Raiola által kért horribilis összegeket. Hozzátette, hogy „a Bayern büszke lehet, hogy nem vett részt ebben az őrületben és így is sikeres maradt”, utalva napjaink óriási átigazolási áraira és fizetési igényeire.



Karl-Heinz Rummenigge to step down from FC Bayern's CEO post, Oliver Kahn to take over

Kalle vezetése alatt kétszer is triplázott a klub.

Rummenigge régóta hangoztatja, hogy ellenzi a Németországban hatályban lévő 50+1-es szabályt. Az AS erről is kérdezte, Kalle válasza pedig egyértelmű volt ezúttal is.

„Szerintem Németországban minden klubnak engedni kéne, hogy eldöntse, meg szeretné nyitni a kapuit a befektetők felé vagy nem. A St. Pauli esetében például sosem fogják. Viszont talán más klubok úgy érezhetik, hogy szükségük van rá. A PSG nem volt nemzetközileg versenyképes klub a katari befolyás előtt és most ők a favoritok a Bajnokok Ligája megnyerésére. Szerintem nem kell zárva tartani az ajtót, viszont a pro és kontra érveket is mérlegelni kell. A Bundesligára vetítve ez egyet jelent azzal, hogy meg kell válaszolni a következő kérdést: a Bundesliga, mint sorozat elég vagy szeretnénk látni a német csapatokat nemzetközileg is sikereket elérni?”



Végezetül a Szuperliga ötletéről nyilatkozott Kalle, illetve arról, hogy hogyan reagált arra, hogy Florentino Pérez támogatója a kezdeményezésnek.

„Úgy fogalmazom, hogy nem lepett meg. Florentino mindig is a Szuperliga támogatója volt. Egy nagyszerű üzletemberről beszélünk, aki régóta nem értett egyet a FIFA és az UEFA döntéseivel. Ez az ötlet nem áprilisban, hanem sokkal korábban született meg.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top