Bundesliga

Jön a Nagelsmann-derbi! | Előzetes: Lipcse vs. Bayern

Az elmúlt Bundesliga-idény első két helyezettje néz farkasszemet szombaton 18:30-tól a lipcsei Red Bull Arenában. Mutatjuk, mit kell tudni a felekről.

Három lipcsei kulcsszereplő, Julian Nagelsmann, Dayot Upamecano és Marcel Sabitzer távozása után átformálódott az ellenfél csapata. Új fiatal tehetségek érkeztek és egy amerikai tréner, Jesse Marsch vette át a gárda irányítását. Európában az 5. legtöbbet költő klub volt a Lipcse, amely rövid elsőosztályú történelme legrosszabb szezonstartját produkálta: az első három fordulóban két vereséget is elszenvedtek – mindkettőt 1-0-ra -, miközben egyetlen győzelmüket 4-0-ás kiütéssel abszolválták. Ebből a négy gólból szerzett kettőt Szoboszlai Dominik.

A Bayern új tizennyolcasa: Sabitzer.

Orban Willi és Gulácsi Péter után Szoboszlai is alapembere lehet a Lipcsének, miután a szezon első tétmeccsein 3 gólt szerzett és behúzta az Augusztus legjobb újonca-díjat is a Bundesligában. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy Dominik még mindig csak 20 esztendős, emellett nem teljesen mérvadó a válogatottban nyújtott teljesítménye sem. Gulácsi egyébként a héten a klub csapatkapitánya lett, Orban pedig a helyetteseként fog szerepelni.

A magyarok mellett is volt pár jól szereplő játékosa a Lipcsének, mint például az agresszív hátvéd, Mohamed Simakan, illetve visszatérhet Dani Olmo, aki a nyáron az Európa-bajnokságon és az Olimpián is nagyszerűen focizott. Egy érkezővel biztosan nincsenek megelégedve a Lipcse szurkolói: André Silvával, aki ugyan betalált a Stuttgart elleni négygólos győzelem során, a Mainz és a Wolfsburg elleni vereségek alkalmával kifejezetten gyengén teljesített. Silva a Bayern ellen még nem szerzett gólt a Bundesligában, azonban a jelenlegi mezőnyből 13 csapat hálójába is betalált már.



A lipcsei alakulat volt az utolsó csapat, amely megállította a Bayernt a gólszerzéstől, azóta viszont a bajorok 75 mérkőzésen 219 gólt szereztek, ezzel pedig európai rekordot állítottak be. Lewandowski egyébként kilenc Lipcse elleni mérkőzésén öt gólt jegyzett, ezzel ő a párharc gólkirálya.

A Bayern veretlenül kezdte az idényt. A szuperkupa-győzelem (3-1 vs. Dortmund) és a gálameccsnek is beillő kupatalálkozó (12-0 vs. Bremer) mellett a csapat 7 pontot gyűjtött össze a bajnokságban és a harmadik helyen áll a százszázalékos Wolfsburg és a jobb gólkülönbséggel rendelkező Leverkusen mögött. A ‘Kusenhez és a Dortmundhoz hasonlóan a bajorok is kilenc gólt jegyeztek eddig a ligában és a tizedik helyen álló Lipcse ellen biztosan a győzelmet célozták meg.



Nagelsmann elmondta a sajtótájékoztatón, hogy csak Tolisso és Coman nem bevethető a teljes keretből, így játszhat az újonc Sabitzer, a kisebb sérülést szenvedő Upamecano, Müller és Davies is, illetve visszatérhet Lucas Hernández, Benjamin Pavard és Marc Roca is. Utóbbi szereplését azért ne tegyétek meg nagy téttel.

A találkozót az Arena4 közvetíti élőben, a kezdőrúgás pedig 18:30-kor lesz. Jó szurkolást!

Mindenki a maximumon pörög.

Előzetes kezdőcsapatok

Lipcse: Gulácsi / Klostermann, Orban, Simakan, Angelino / Laimer, Haidara / Szoboszlai, Olmo, Nkunku / Silva

Bayern: Neuer / Pavard, Upamecano, Hernández, Davies / Kimmich, Goretzka / Gnabry, Müller, Sané / Lewandowski

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top