Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Alig vártam, hogy a szurkolók visszatérjenek

Joshua Kimmich a Bayern München magazinjának, a Säbener 51-nek adott interjút.

A Bayern 26 éves középpályása, Joshua Kimmich nemrégiben hosszabbított, ezúttal pedig a klubmagazinnak, a Säbener 51-nek beszélt csapattársairól, új edzőjéről és a céljairól.

Arról, hogy hol tart karrierjében: A legtöbbünknek, mint például nekem, előttünk állnak a legszebb éveink. És mindenki szeretné, ha olyan játékosaink lennének, mint Manuel Neuer, Thomas Müller és Robert Lewandowski.

A fiatalokról: Amikor Jamal Musialát látom, az jár a fejemben, hogy ő már most is nagyon jó, de igazi világklasszis lehet még belőle. Tanguy Nianzounak is komoly lehetőségei vannak. Mindannyian megtehetjük a következő lépést itt a közeljövőben és elérhetjük a legmagasabb céljainkat.



Arról, hogy PSG ellen is szívesen játszana: Nagyon szeretnék a Paris Saint-Germain ellen focizni. Ez az egyik legszebb és legérdekesebb kihívás jelenleg. Élveztem játszani ellenük az elmúlt években és ez nem változott.

A Bayern transzferpolitikájáról: Szerintem a Bayern büszke lehet arra, hogy mint klub, kicsit más úton jár, mint a többiek Európában. Ez az, amivel a szurkolók is tudnak azonosulni és ez fontos. Szerintem magaddal kell foglalkoznod és megtalálnod a saját utad. Ez a klubokra és a játékosokra is igaz.



A Bajnokok Ligája-elvárásról: Régebben úgy gondoltam, hogy amennyiben nem nyered meg a Bajnokok Ligáját, elbuktál. Lahm, Schweinsteiger, Ribéry és Robben generációjával az is ki lett mondva, hogy még nem teljes a csapat, ha nem nyerik meg ezt a címet. De rájöttem, hogy majd egy nap, ha visszatekintek, nem fogom engedni, hogy a karrierem csak sikertől függjön. A motivációm, hogy a focit játsszam, mindig az volt, hogy jól szórakozzak – nem az, hogy címeket húzzak be és híres legyek. Ezért is volt az, hogy alig vártam, hogy a nézők visszatérjenek, mert igazából erről álmodtam gyerekként is: hogy mindent beeladjak egy teli stadionban. Majd le szeretnék ülni 40 évesen és azt mondani: ez jó mulatság volt. A lényeg, hogy minden évben a Bajnokok Ligájáért szeretnénk játszani. A legnagyobb célom, hogy megnyerjem ezt a titulust mégegyszer és szomorú leszek, ha ezt nem tesszük meg az elkövetkezendő években.



Julian Nagelsmannról: Szerintem meggyőző volt az, ahogy fejlesztette a csapatait és hogy sok játékost válogatott szintig segített. Ötéves szerződést írt alá, ami jó jel, mert a folytonosság mindig előny annak érdekében, hogy közösen építsünk valamit. Julian esetében meg vagyok győződve, hogy hosszú távú fejlesztés lesz. Sok időt tölt el azzal, hogy minden egyes játékosának ismertesse a futballról alkotott gondolatait.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top