Interjúk és nyilatkozatok

Mindkét eddigi edzője méltatta Musialát

A német válogatott újdonsült szövetségi kapitánya, Hansi Flick beválogatta első keretébe a 18 esztendős Jamal Musialát, aki kiválóan teljesít a Bayern Münchenben. A Bayern ex-sikeredzője beszélt is az óriási tehetségről.

Jamal Musiala 2020 júniusában debütált a Bayern München nagycsapatában egy Freiburg elleni bajnokin. Két percet kapott az idény végén triplázást ünneplő Hansi Flicktől. A következő, kevésbé sikeresre végződő évadban viszont már más volt a helyzet: Musiala alig szerepelt az amatőrök közt, a felnőtt csapatban pedig 37 talákozón kapott szerepet, leginkább csereként. A szélső abban a szezonban töltötte be 18. életévét.

„Ami megkülönbözteti Jamalt a többiektől, az a tulajdonsága, hogy nem törődik semmivel. Erős az egy az egy elleni szituációkban és sok bátorsággal játszik. Mindenkitől ezt akarom látni, nem csak tőle.” – mondta a Bambi becenévre hallgató támadó szellemű játékosról Flick.

Image

Bambi újra együtt dolgozhat a debütálását megteremtő trénerrel.

„El akarok juttatni mindenkit arra a pontra, amikor elég önbizalommal rendelkeznek, hogy kreatívak legyenek. Mindig támogatni fogom őket ebben.” – tette hozzá a tréner, akinek regnálása alatt kiváló focit mutatott be a történelem egyik legerősebb Bayernje.

Musiala idén a védők rémálma. Első öt tétmeccsén három gólt és két gólpasszt jegyzett és bejelentkezett egy kezdő szélső posztért Julian Nagelsmann-nál. A Bayern jelenlegi trénere a Bremer elleni 12-0-ás győzelem után beszélt a játékosról.



„Nem hiszem. – válaszolt arra a kérdésre Nagelsmann, hogy látott-e már valaha Musialánál jobb 18 éves játékost – Legalábbis a saját csapatomban nem. Van pár nagyszerű 18 esztendős futballista, mint például Pedri a Barcelonában. Ami Jamalt illeti, ő elképesztően jó a labdával, de azt is meg kell jegyeznem, hogy ő még ennél is többel szolgálhat. Még mindig rengeteg potenciál rejlik benne és mi segítünk neki ezt realizálni. Biztos van a lábán egy mágnes valahol. A labda egyszerűen mindig visszatér hozzá.”

Musiala könnyen lehet, hogy ebben a szezonban válik a Bayern egyik nagyon fontos játékosává. Ha így játszik, mint eddig, nagy esélyei vannak erre.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top