Válogatott

Ezek a Bayern-játékosok kaptak válogatott meghívót

Ezúttal is több, mint egy tucat Bayern München-labdarúgó kapott meghívót hazája válogatottjába. Mutatjuk, kik és mikor fognak játszani címeres mezben.

A szezon első válogatott meccsei következnek szeptemben elején. A holnapi, Hertha elleni mérkőzés után a Bayern keretéből összesen 14-en kelnek útra, hogy magukra húzzák a címeres mezt. A felnőtt válogatottak mellett korosztályos meghívók is érkeztek a bajor klub postaládájába: Josip Stanisic a horvát U20-as válogatottba kapott meghívót, míg Nianzou a francia U20-asban fog focizni.



Németország: Neuer, Süle, Kimmich, Goretzka, Musiala, Müller, Gnabry, Süle

Mérkőzések: Liechtenstein-Németország (09.02, 20:45), Németország-Örményország (09.05, 20:45), Izland-Németország (09.08, 20:45)

Hansi Flick első három meccsén három verhető ellenféllel találkozik. Mindez akkor is igaz, ha a németek világbajnoki selejtezős csoportját jelenleg Örményország vezeti, ráadásul százszázalékosan. A német válogatott újoncokat is avathat, hiszen a Bayern nyolc játékosa mellett meghívót kapott a szupertehetség, Adeyemi, illetve két fiatal Bundesligában edződő védő, Schlotterbeck és Raum is. A bajor küldöttségnek biztosan izgalmas lesz a korábbi sikeredző alatt játszani. Meglátjuk, hogyan sikerült a bemutatkozás Flicknek.

Midfielder Joshua Kimmich intends to lead from the front again with the national team.

Kimmichék a válogatottal is jó kezdésre számítanak.

Franciaország: Upamecano, Tolisso, Coman

Mérkőzések: Franciaország-Bosznia-Hercegovina (09.01, 20:45), Ukrajna-Franciaország (09.04, 20:45), Franciaország-Finnország (09.07, 20:45)

Három meccsen hét pontot szerzett a francia válogatott a D-jelű csoportban, ezt pedig újabb kilenc egységgel toldhatják meg, ha megnyerik mindhárom selejtezőmeccsüket. Upamecano, Tolisso és Coman is behívót kapott, a sérülésből felépülő Lucas Hernández és Benjamin Pavard pedig ezúttal kimaradt Didier Deschamps keretéből.

FCB new signing Dayot Upamecano played his last game for the French senior team in the 7-1 win against Ukraine in October 2020.

Jó kérdés, hogy bármelyik meghívott Bayern-játékos kezdő lesz-e Deschamps csapataiban.

Lengyelország: Lewandowski

Mérkőzések: Lengyelország-Albánia (09.02, 20:45), San Marino-Lengyelország (09.05, 20:45), Lengyelország-Anglia (09.08, 20:45)

A magyar válogatott selejtezőcsoportjában szereplő lengyeleknek különböző erősségű ellenfelek érkeznek szépen sorban. A világ legjobb góllövője, Robert Lewandowski az Európa-bajnoki döntős Anglia ellen is bizonyíthat, San Marino ellen pedig reméljük, pihenőt kap. A lengyel csapat a negyedik helyen áll hatosában.

Robert Lewandowski scored three goals at EURO 2020 but couldn't prevent Poland being knocked out in the group stage.

Lewandowski ezeken a meccseken nyugodtan lőhet gólt, de majd a magyarok ellen nem szívesen látnánk ünnepelni.

Kanada: Davies

Mérkőzések: Kanada-Honduras (09.02, 2:05), USA-Kanada (09.06, 2:00), Kanada-El Salvador (09.09, 1:30)

24 év után először jutott be az észak-amerikai világbajnoki selejtezők utolsó szakaszába Kanada, köszönhetően többek között a Bayern szélvészgyors balbekkjének is. Phonziék egy komoly rangadót is játszanak a szeptember 6-i hajnali órákban, amelyre érdemes lesz felkelni.

In June, Alphonso Davies made it to the final round of the World Cup qualifiers with the Canadian national team. The FCB defender missed out on the Gold Cup in July and August due to injury.

Daviesék előtt komoly feladat áll: meg kell állítaniuk az ambíciózus Egyesült Államokat.

Kamerun: Choupo-Moting

Mérkőzések: Kamerun-Malawi (09.03, 21:00), Elefántcsontpart-Kamerun (09.06, 21:00)

Ezúttal nem keveredett el Choupo meghívója – mint a legutóbbi válogatott szünetben. Az afrikai vb-selejtezők sorozatában két meccset fog vívni Kamerun, a másodikat Elefántcsontpart ellen. Ez a párharc igazi derbinek számít Afrikában.

In the cup match at Bremer SV last Wednesday, Eric Maxim Choupo-Moting scored four goals.

Choupo négy gólt szerzett és három asszisztot jegyzett a Bremer SV ellen.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Neuer: Kicsit fura, hogy nem Jogi Löw van itt

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top