Német Kupa

Ezeket a csapatokat kaphatja a Bayern a DFB-kupában

A Bayern 12-0-ás győzelmével kialakult a Német kupa teljes mezőnye a második forduló sorsolása előtt. Összeszedtük a még versenyben lévő csapatokat és megtudhatjátok, mikor lesz az ellenfélhúzás.

Három elsőosztályú csapat már búcsúzott a DFB-Pokal, azaz Német kupa küzdelmeiből, amelynek első fordulóját augusztus elején, illetve koronavírus-fertőzés miatt egy meccset, a Bayernét augusztus 25-én játszották le. Miután a Bayern 12 góllal verte meg az Oberligás Bremer SV csapatát, kialakult a teljes második fordulós mezőny.

A 32 csapatból 15 Bundesligás, 12 másodosztályú, 3 harmadik vonalbeli és kettő Regionalligás. Az élvonalbeli Frankfurtot a 3. Ligás Waldhof Mannheim verte 2-0-ra, a Greuther Fürth büntetőkkel kapott ki a negyedosztályú Babelsbergtől, a Mark van Bommel által irányíott Wolfsburgot pedig kizárták, hiszen többször cseréltek a megengedettnél a szintén negyedosztályú Preußen Münster ellen.



Ennek megfelelően a következő együttesek vesznek részt az augusztus 29-én, 18:30-tól kezdődő sorsoláson, mint a Bayern ellenfelei:

Bundesliga: Köln, Union Berlin, Mainz, Arminia Bielefeld, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Augsburg, Hertha Berlin, Lipcse, Freiburg, Hoffenheim, Stuttgart, Bochum

2. Bundesliga: Nürnberg, Dynamo Drezda, Ingolstadt, Schalke, St. Pauli, Fortuna Düsseldorf, Hamburg, Hannover, Hansa Rostock, Holstein Kiel, Karlsruher, Jahn Regenbsurg

3. Liga: Waldhof Mannheim, 1860 München, Osnabrück

Regionalliga: Babelsberg (északkelet), Preußen Münster (nyugat)



A sorsolásra a világ egyik legjobb kajakozóját, a kétszeres olimpiai bajnok Ronald Rauhét hívták meg. A 39 éves sportoló fogja húzni a csapatokat.

A kiírás jelenlegi gólkirálya a négygólos Eric Maxim Choupo-Moting.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top