Gnabry duplájával nyert a rekordbajnok | Összefoglaló: Bayern 3-2 Köln

3-2-re nyert a Bayern München a Köln ellen 20 ezer szurkoló előtt az Allianz Arenában. Serge Gnabry megszerezte első góljait és betalált Lewandowski is. Mutatjuk, mi történt.

A meccs előtt sokáig úgy nézett ki, hogy a csapatkapitány, Manuel Neuer nem léphet pályára és helyét Sven Ulreich veszi át. A német kapus azonban kiheverte a szuperkupa-győzelem alkalmán elszenvedett bokasérülését és ott volt a kapufák közt. Nianzou startolt és mivel ott volt mellette Süle és Upamecano is, a Bayern háromvédős rendszerben focizott.

A kezdés előtt egyperces gyászszünetet tartottak Gerd Müller emlékére, mindezt pedig egy rövid gyászműsor vezette fel Uli Hoeneß és Herbert Hainer szavaival.

A mérkőzés történései

Az összeállítás azonban nem feküdt a játékosoknak. Igazi nagy helyzet nélkül ért véget az első félidő. Az egyetlen feljegyezhető esemény Niklas Süle szép lefordulása volt a kölni védőről, ám az ezután eleresztett lövését kitolta Horn kapus. Leroy Sané nem játszott jól, nagyon sok labdát adott el és alig voltak sikeres labdavezetései


A szünet után azonnal vezetést szerzett a Bayern. Az 50. percben Musiala húzott el a bal szélen és nagyszerű cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, középre tett labdáját pedig a világklasszis Lewandowski lőtte. Ezzel a góllal bizonyossá vált, hogy a Bayern sorozatban 74. tétmeccsén is gólt szerzett, ez pedig mindenkori rekordnak számít egész Európában.

8 perc múlva jött a második. A vendégek védője, Meré ért bele rosszul egy beadott labdába, ami így Serge Gnabry elé került, aki magabiztosan passzolt be a labdát a hálóba. Az előny azonban nem tartott sokáig. Előbb a 60. percben Modeste fejese révén szépített az ellenfél, majd a 62. minutumban Uth csapott le egy labdára Neuer kapuja előtt és belőtte azt.


Viszint csak tíz perc kellett az újabb gólváltáshoz: Serge Gnabry megszerezte karrierje negyedik dupláját a Köln ellen, méghozzá egy remek bombával. A hármas sípszóig még akadtak jelenetek, amikor döntetlenre alakulhatott volna a meccs, de a védelem kihúzta és a Bayern megszerezte első győzelmét az idei Bundesliga-szezonban.

A folytatás augusztus 25-én, a Bremer SV elleni eltolt kupameccsen.

Videós összefoglaló

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

Hivatalos: Zvonarek, Aséko Nkili és Aznou is profi lett

A Bayern München három tehetségével is profi szerződést írt alá. (tovább…)

1 nap ago

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

3 nap ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

3 nap ago

Simán legyőztük a Farkasokat | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Bayern München utolsó hazai mérkőzésén a Wolfsburg csapata látogatott az Allianz Arenába. (tovább…)

4 nap ago

Utoljára otthon | Bayern-Wolfsburg

A Bundesliga 33. fordulójában a Wolfsburg látogat az Allianz Arenába. (tovább…)

5 nap ago

„Kane, Musiala és Sané sem fog játszani” | Bayern-Wolfsburg

A Wolfsburg elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

5 nap ago