Vezetőség és stáb

Bild: Nagelsmann-nak Hoeneß magyarázta el a Bayern hitvallását

A Bild vasárnapi kiadásában igyekszik elmagyarázni, milyenek a kapcsolatok a jelenlegi vezetésben és fényt derített arra is, hogyan ismerte meg Nagelsmann, mi is az a Mia san Mia.

A triplázós szezonig két nagyhatalmú személy állt a Bayern élén, ám 2019-ben Uli Hoeneß, idén nyáron pedig Karl-Heinz Rummenigge is elhagyta a Bayern elnöki, illetve vezérigazgatói pozícióját. Kettejük rövid életművéről játékosként és főnökként ezen, illetve ezen a linken olvashattok és ajánljuk Vezetőség és stáb cikk-kategóriánkat is, amelyet ezen a linken érhettek el. Itt időrendben olvashattok a legfontosabb eseményekről, ami a Bayern berkein történik a vezetőséggel kapcsolatban.Ami a Bild cikkét illeti, a lap párhuzamba vonta az új vezérigazgató, Oliver Kahn és a korábbi sikervezető, Karl-Heinz Rummenigge hatalmát. Mivelhogy Bayern korábbi legendás hálóőréből lett CEO egyelőre nem rendelkezik olyan üzleti kapcsolatokkal, mint a nála 13 évvel idősebb Rummenigge, nincs akkora hatalma sem a klubigazgatáson belül. Éppen ezért, amikor a csapat összeállításáról van szó, Hasan Salihamidzic, a klub sportigazgatója sokkal nagyobb felelőséggel és hatáskörrel rendelkezik.

Salihamidzicset Uli Hoeneß saját tanítványaként kezeli. A Bild szóhasználata szerint Hoeneß a klubot a háttérből igazgatja, ráaádsul a 69 éves játékosból lett üzletember a felügyelőbizottság tagja is. Az ő kérésére vált Kahn az új vezérigazgatóvá, illetve Herbert Hainer a klub új elnökévé. Hainer egyébként – csakúgy, mint Rummenigge – Hoeneß jóbarátja.

Rummenigge lobt das künftige Führungstrio Kahn, Salihamidzic und Hainer - Eurosport

Az új főszereplők.

A múltban Rummenigge szokása volt, hogy az egész Európára kiterjedő jó kapcsolatai nyomán a saját kezeibe vette a dolgokat és sokkal többet foglalkozott a felnőtt csapat összetételének kialakításán. Mindezekért most elsősorban Hasan Salihamidzic felel, illetve a technikai igazgatóként dolgozó Marco Neppe, aki korábban vezető játékosmegfigyelőként dolgozott. A Bayern egyébként azon is gondolkozik, hogy ez a stáb bővül egy újabb fontos taggal, egy úgynevezett átigazolási szakértővelA Bild arról is ír, hogy Salihamidzic volt a fő ötletadója a Nagelsmann-kinevezésnek. A szerződésről Oliver Kahn gondoskodott és mielőtt a papírokra rákerültek volna az aláírások, Julian Nagelsmann 3 órát töltött el Uli Hoeneß Tegernsee-i birtokán. A fiatal edző bevezetést kapott abba, hogy működik a Bayern München és arról is beszélt neki Hoeneß, mit is jelent pontosan az összetartás a bajor klubnál.

A főfönők legutóbb ezt nyilatkozta Nagelsmannról:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top