Bundesliga

„Neuer és Coman nem játszik.” | Sajtótájékoztató: Bayern vs. Köln

Julian Nagelsmann első tétmeccsére készül az Allianz Arena közönsége előtt. Most megmutatjuk, mit mondott a sajtónak a vasárnapi, Köln elleni mérkőzés előtt.

Nagelsmann egy döntetlen és egy szuperkupát érő nyertes meccs után először szerepelhet tétmeccsen az Allianz Arenában. A Bundesliga második fordulójában a Köln látogat a bajorok otthonába. A kezdőrúgás vasárnap 17:30-kor lesz. Addig is kigyűjtöttük, miről beszélt a fiatal tréner a meccset megelőzően.

Neuerről: Manuel Neuer nem edzett ma. Kisebb izületi problémája van. Nem drámai a helyzet, viszont időre van szüksége. Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy nem játszik vasárnap. Sven (Ulreich) viszont nagyon jól teljesített az edzéseken. Neuert pedig folyamatosan figyeljük majd. Természetesen boldog leszek, ha hamarabb visszatér, de egészségesnek kell lennie és nem szabad komplikációknak feltűnnie. Most az a helyzet, hogy a válogatott szünet utánig nem lesz bevethető.



A szuperkupa-győzelemről: Megérdemeltük a keddi győzelmet. Jól játszottunk és akartuk a trófeát, még ha nem is volt a legfontosabb célunk. Fontos volt, hogy megmutassuk, hogy továbbra is jelen vagyunk és készen állunk egy jó szezont futni. Szóval a vasárnapi meccs is nagyon fontos.

Tolissoról: Jól teljesít, de még nem 100 százalékos. Kiválóan lépett be a meccsbe Dortmundban. Ezt a benyomást az edzéseken is megerősítette. A hétközi meccsek egyik előnye, hogy azoknak a játékosoknak is meg tudod adni a lehetőséget, akik fizikálisan még hátrányban vannak a többiekhez képest. Tolisso egy nagyszerű futballista.

Image

A két francia nem 100%-os, Coman pedig ki is hagyja a Köln elleni összecsapást.

A Lewandowskival kapcsolatos pletykákról: Nem izgatnak, ez része ennek a világnak. Ha máshol lennék edző, akkor is érdekelne, hogy mi lehetséges. Itt az a fontos, hogy hogyan reagál minderre a játékos. Lewandowski topformában van, sokat beszélek vele, ő pedig beszél a csapattársaival is. Jól érzi magát és hatalmas teljesítményt nyújt a meccseken és az edzéseken is. Ez sokkal fontosabb, mint ezek a bizonyos pletykák, amik amúgy a futball részei.

A német válogatott-gerincről a Bayern csapatában: Általánosságban beszélek: nekem nem számítanak, hogy az új igazolásainknak mi a nemzetisége. Német klbuként természetesen tanácsos fiatal német tehetségek után kutatni. Minden edző boldog, amikor a játékosai a nemzeti címerért is fociznak.

Kimmich és Goretzka szerződéséről: Nem beszélek velük minden nap a szerződéssel kapcsolatos helyzetükről. Úgy látom, hogy mindkettejük számára jól alakulnak a dolgok. Szerintem normális, hogy mindketten meg akarták hallgatni az új edző elképzeléseit. Jól teljesítenek és mindent beleadnak.



Comanról: Nem lesz bevethető vasárnap. Meglátjuk, a kupameccsen már játszhat-e. Napról napra elővesszük majd a helyzetét. Nem akarok rá nyomást helyezni, így nem is kockáztatunk meg további sérüléseket.

Cuisanceról: Ilyen-olyan volt a felkészülése, sokkal stabilabbnak kell lennie. Leon, Joshua és Coco sokkal előrébb tartanak. Voltak momentumai, amikor láttuk, hogy „tud ő ám focizni”. Keményen edzett az elmúlt egy-két héten. Mindig mérlegeljük, mi a jó a játékosnak és a klubnak egyaránt.

Arról, hogy Hansi Flick jövőhéten bejelenti első válogatott keretét: Boldog leszek, ha Hansi behívja néhány játékosunkat, de remélem, nem mindegyikőjüket játszatja majd. De úgy tudom, Hansi korábban kérte Jogit ugyanígy, szóval megérti majd.

Image

Ezen a képen sem kell nagyítóval keresni a német válogatott helyekre pályázó játékosokat. Bár a fotós eléggé elrontotta a jobb oldalát a képnek, hiszen Goretzka picit pixeles lett.

Stanisicról, miszerint Horvátország vagy Németország mellett dönt válogatott szinten: Nekem ebben a helyzetben nem kell tanácsot adnom. Ez egy olyan döntés, amit a játékos és a családja hoz meg. Szép dolog, hogy Stefan Kuntz szívesen látná őt az U21-es csapatban. De végülis neki ezt a családjával kell eldöntenie.

A vasárnapi meccsről: A Köln jó meccset játszott a Hertha ellen és megérdemelten nyert. Jó sok játékost használnak az ellenfél tizenhatosán belül és jól védekeznek. Nem lesz könnyű találkozó. Ki kell hoznunk a maximumot magunkból, mert a Köln jó formában van.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top