Bundesliga

Nem bírtunk Yann Sommerrel | Összefoglaló: Gladbach 1-1 Bayern

A Bundesliga 59. szezonjának nyitómérkőzésén a Bayern 1-1-es döntetlent játszott a Borussia Park 22.925 nézője előtt az Adi Hütter vezette Mönchengladbach ellen.

Julian Nagelsmann az első tétmérkőzésén még nem forgatta fel annyira a csapatot, a jól megszokott 4-2-3-1-es felállást alkalmazta – Neuer előtt a Davies, Süle, Upamecano, Stanisic védelem szerepelt, őket Kimmich és Goretzka kapcsolta össze a Gnabry, Müller, Sané és Lewandowski alkotta támadósorral.

Jobban kezdtek a házigazdák, Hermann révén már a hatodik percben megszerezhették volna a vezetést – a remekül játszó Stanisic azonban visszaért és megzavarta a német játékost, aki nem tudta bevenni Manu kapuját. Négy perccel később azonban jött Plea, akinek egy kontratámadás után sikerült mindez – a szituáció előtt Davies hibázott és adta el a labdát.

 

A 26. percben Lewandowski nyolc méterről egyenlíthetett volna, de az egész meccsen parádés formában védő Sommer a labda útját állta. Sané lábában is ott volt az egalizáló gól, a 42. percben végül Lewának Kimmich szöglete után sikerült megszereznie a Bayern idei és saját maga első találatát.



A második félidőt a Bayern kezdte jobban, Sommer viszont nem engedett már be több találatot – Davies és Lewandowski helyzetét is védte, majd Neuernek is be kellett mutatnia a képességét: Stindl és Wolf helyzeteit hárította, később pedig Thuram próbálkozott veszélyesen – maradt az 1-1.

Gladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Scally – Kramer, Neuhaus – Herrmann (64. Hofmann), Stindl, Wolf (72. Bennetts) – Pléa (64. Thuram)

Padon végezte: Sippel – Beyer, Netz, Bénes, Jantschke, Noß

Bayern: Neuer – Stanišić (82. Sarr), Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Sané (75. Coman), Müller (82. Choupo-Moting), Gnabry (75. Musiala) – Lewandowski

Padon végezte: Ulreich – O. Richards, C. Richards, Cuisance, Nianzou

Gólok: 1:0 Pléa (10.), 1:1 Lewandowski (42.)

Részletes összefoglaló:

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Sorsoltak a DFB-kupában: a ‘Gladbachhal játszunk

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top