Bundesliga

„A döntetlen egy igazságos eredmény” | Reakciók: Gladbach 1-1 Bayern

Az 1-1-re végződő szezonnyitót követő nyilatkozatokat a Bayern hivatalos oldaláról tesszük közzé.

Julian Nagelsmann: Az ember soha nem elégedett azzal, ha nem nyer. Mindkét oldalon sok volt a lehetőség, a végén egy kis szerencsénk is akadt. A szünet után viszont a Gladbachnak volt mákja, akkor nekünk voltak esélyeink. Összességében elég szórványos meccs volt, de a nézők egy ütős meccset láthattak. A szünet utáni negyedóra megmutatta, hogy sok helyzetet tudunk kialakítani, de be kell lőnünk az újabb gólokat. A végén sok volt az adok-kapok, de a döntetlen egy igazságos eredmény. Jó ellenfelünk volt. Támadásban egy kicsit jobban tartanunk kell a posztokat, hogy egy jobb rendszerben játszhassunk. Azt eddig is tudtuk, hogy meg kell tennünk még egy pár lépést.

Manuel Neuer: Természetesen ez nem egy álomeredmény. 1-0-ás hátrányba kerültünk, ez itt Gladbachban megtörténhet. A 25. perctől jobb teljesítményt nyújtottunk, eleinte nem voltunk annyira játékban. Folyamatosan javultunk és megérdemelten egyenlítettünk ki. Ezzel kell együtt élnünk és már várjuk a Dortmund elleni Szuperkupa-mérkőzést.

Thomas Müller: A játék lefolyásából többet is kicsikarhattunk volna, de ők is lőhettek volna újabb gólt. Sajnos elszakasztottuk, hogy a jó szakaszunkban többet hozzunk ki a mérkőzésből. Akkor a markunkban volt a meccs és jó focit játszottunk. Hátul elveszítettük egy kicsit a szervezettséget, kicsit szétszórt volt a játék. Van egy pár dolog, amiben javulnunk kell, keddig fel fogjuk dolgozni a mérkőzést.

Robert Lewandowski: Ez egy intenzív meccs volt, mindkét csapatnak voltak helyzetei. Nem volt tökéletes amit játszottunk – volt sok könnyelmű hiba, hiányzott a tempó és a következetesség. De ez volt az első meccs, most a következőre készülhetünk. Sosem könnyű itt nekünk, de nagyon király és különleges, hogy ismét közönség előtt játszhattunk.Leon Goretzka: Ez egy tipikus nyitómeccs volt, ahol hektikus kezdés után hátrányba is kerültünk. Ezután jobban belejöttünk és átvettük az irányítást. Főleg a második félidő elején volt egy olyan szakaszunk, amikor sok jó lehetőségünk volt a gólszerzésre. A vége ismét hektikussá vált. A nézők számára látványos volt, de szívesen nyertünk volna. Sok még a tennivalónk, de biztos vagyok benne, hogy meccsről meccsre fejlődni fogunk.

Adi Hütter, a Gladbach edzője: A Bayern elleni pont több, mint megérdemelt. Erős teljesítményt nyújtottunk, de köszönetet kell mondanunk a kapusunknak, Yann Sommernek is. Remek nyitómeccs volt, mindkét csapat számára bőven van még út felfelé.

Lars Stindl, a Gladbach játékosa: Eleinte tüzijátékot tartottunk és voltak nagy helyzeteink, de kijöttek a Bayernnek a kvalitásai is. Sommer szenzációsan védett. Megvolt a lehetőségünk a győzelemre, a hozzáállás és a rajongók miatt viszont nagyon jó, sikeres este volt a Borussia Parkban.

Patrick Herrmann, a Gladbach játékosa: A Bayern ellen mindig jó szerezni egy pontot. Nyerhettünk volna, de nekik is megvoltak a helyzeteik. Klassz meccs volt – indulhat a szezon!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top