Bundesliga

Indul a mandula! | Előzetes: Mönchengladbach vs. Bayern

Itt van és megjött! Kezdődik a 2021/22-es szezon, méghozzá egy német szuperrangadóval, a Bayern-Mönchengladbach klasszikussal. Mutatjuk, mi mindent kell tudni a két félről!

Vége a szünetnek és a felkészülésnek, ez pedig azt jelenti, hogy indul a német bajnokság újabb szezonja. A Bayern München sorozatban tizedik bajnoki címére készül, de az elmúlt évektől eltérően a közvélemény nagyobb harcot vár az élbolyban. A bajorok új edzővel, kevés igazolással és sok sérülttel kezdik az idényt, éppen ezért nagy kérdés, hogy az új keret hogyan mutatkozik be az évad első tétmeccsén.



De nem csak a Bayern háza táján történt változás az edzői stábban. A Borussia Mönchengladbach rajongói is új arcot köszönthetnek a kispadon, méghozzá Adi Hütter személyében, aki a nagy Bundesliga-edzőkeringő egyik szereplője volt és a Frankfurttól igazolt át új munkáltatójához. Hütter már bemutatkozott tétmeccsen is: augusztus 9-én a harmadik ligás Kaiserslauternt verte meg csapata 1-0-ra a DFB-kupa első fordulójában.

A meccs egyetlen gólját Lars Stindl szerezte, aki idén is a Csikók csapatkapitánya és a keret első számú támadója. A tavalyi szezonban összesen 32 gólban közreműködő német csatár már hetedik szezonját kezdi meg a Borussia-Parkban és mint idényről idényre mindig, ezúttal is új arcokat kell megismernie az öltözőben.

Két nagy veterán, Ibrahima Traoré és Oscar Wendt is otthagyta Mönchengladbachot ezen a nyáron. Az ő nevük összeforrt a csapatéval az elmúlt években, Rolf Königs elnöknek viszont cselekednie kellett és gyorsan rábólintott a pótlásukra. A balhátvéd poszta Németország egyik legnagyobb védőígérete, a korábban Dárdai Pál alatt pallérozódó Luca Netz, míg a kreatív középpályára az osztrák tehetség, Hannes Wolf érkezett. Ketten összesen 14 millió eurót kóstáltak.

DFB-Pokal: Kaiserslautern gegen Gladbach - das komplette Spiel - DFB-Pokal - Fußball - sportschau.de

Minimális győzelemmel ugyan, de megszerezte a továbbjutást a ‘Gladbach.

A sérültlistán két kulcsjátékos is szerepel a Mönchengladbachnál, hiszen nem lesz ott a mérkőzésen Breel Embolo és Denis Zakaria sem.

Statisztikailag nem a legszeretettebb csapatnak számít a ‘Gladbach a Bayern ellenfeleként, hiszen a német rekordbajnok tőlük (és a Werdertől) kapott ki a legtöbbször története során a Bundesligában, 26-szor. Ráaádsul a Hinrundében (a szezon első felében) már négy szezon óta nem tudja megverni a Bayern a Csikókat és Nagelsmannak is ellenük van az egyik legrosszabb statja: 11 meccsen mindössze 3 győzelem.

110 százalékra kapcsolt a keret.

Julian Nagelsmann, Omar Richards és Dayot Upamecano is debütálásra készül a Bayernben, miután mindhárman új arcnak számítanak a csapatban. Rajtuk kívül az edzői stáb egy része is először dolgozik tétmeccsen bajor színekben, illetve Oliver Kahn is először figyeli majd teljes munkakörű vezérigazgatóként a mérkőzést.

Igencsak húzós a Bayern kidőltjeinek névsora. A legújabb sérültnek Benjamin Pavard számít, aki a bokasérülése miatt négy hétig nem állhat majd Nagelsmann rendelkezésére. Corentin Tolisso még nem áll készen a játékra, hiszen csak nemrég jött vissza a karanténból (hozzátartozik az ő esetéhez, hogy nagy valószínűséggel őt már nem látjuk újra Bayern-mezben, hiszen eligazol). Lucas Hernández és Marc Roca hosszabb sérüléseiből épülnek fel, miközben Alphonso Davies és Omar Richards játéka még kérdéses (előbbinél bíztatóbb a helyzet)

A sérülések eredményeképp Kimmich játszhat jobbhátvédet és Richards előtt Stanisic robbanhat be a hátsó sor bal oldalára. Utóbbi a hírek szerint meggyőzte az új edzőt képességeiről és jelenleg az angol újonc előtt tart. A támadósorban szerencsére nincsen komoly hiányzó, így a Bayern szélsői eltökélten rohamozhatják meg a Borussia kapuját, nem beszélve a dinamikus duóról, Müllerről és Lewandowskiról.



A Bayern rekorszámú 36 első fordulós meccset nyert meg, mióta a Bundesliga létezik, legutóbb pedig 8-0-ra nyert a tavalyi kieső Schalke ellen. Lewandowskinak is szép sorozata van a nyitómeccseket figyelembe véve: az elmúlt hat szezonstart mindegyikén betalált. Ami a további érdekességeket illeti, a kezdő sípszó megszólalása után Julian Nagelsmann lesz az harmadik legfiatalabb Bayern edző valaha.

A meccs 20:30-tól kezdődik és az Arena4-en lehet követni élőben. Sok olvasónknak nincs ilyen csatorna a szolgáltatójánál, így nekik a streamek keresését javasoljuk.

Gnabry is sikeresebb szezont egyéni szeretne.

Előzetes kezdőcsapatok

Mönchengladbach: Sommer / Lainer, Ginter, Elvedi, Scally / Kramer, Neuhaus / Thuram, Bénes, Wolf / Stindl

Bayern: Neuer / Süle, Upamecano, Nianzou, Davies / Kimmich, Goretzka / Sané, Müller, Gnabry / Lewandowski

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top