Felkészülési meccsek

Nagy arányú vereséggel fordulunk a szezonra | Bayern München 0-3 Napoli

A Bayern München negyedik és egyben utolsó barátságos tesztmeccsét is lejátszotta. Ezúttal az olasz Napoli múlta felül Nagelsmann csapatát. Ezzel az is eldőlt, hogy a bajorok győzelem nélkül zárták a felkészülést.

A Bayern az új szezon utolsó felkészülési mérkőzését a Napoli ellen játszotta. Julian Nagelsmann ezúttal bővebb keretből szemezgethetett és komolyabb kvalitásokkal rendelkező játékosok közül válogathatott a kezdő kijelölésekor, hiszen Thomas Mülleren, Manuel Neueren és Joshua Kimmichen kívül már minden Európa-bajnokságot járt bajor bevethető volt. Ahogyan a fiatal edző előzetesen elmondta, a visszatérők egy félidőt kapnak.

Image

Sané is a visszatérők között volt.

A mérkőzés történései

A Bayern az első félidőben: Ulreich – Pavard, Upamecano, Nianzou, Stanisic – Goretzka, Musiala – Sané, Gnabry, Coman (Choupo-Motoing) – Lewandowski

Az első percekben Kingsley Coman kapott egyet a hátára, majd a fájdalom miatt kénytelen volt lecserélni őt Nagelsmann. A helyére Choupo-Moting jött. A félidő nagy része a szerelésekről, a blokkolásokról és a bevetődésekről szólt.

A 28. percben Musiala kapott egy szép beívelést, de Contini kapus szépen védte ki a fiatal játékos lövését. A kipattanót még Choupo-Moting ollózó mozdulattal a kapu felé küldte, de kevéssel mellément látványos próbálkozása. Pár perccel később a másik oldalon volt helyzet, de Elmas lövését látványosan húzta le Ulreich.

Image

Bambi előtt adódott a legnagyobb lehetőség az első félidőben.

A Bayern a második félidőben: Ulreich – Lawrence (Vidovic), C. Richards, Arrey-Mbi – Sarr, Rhein, Cuisance, O. Richards – Sané (Sieb), Tillman, Choupo-Moting (Scott)

Az órafordulónál Lawrence és Osimhen ütközött össze és hosszasan ápolni kellett őket, miután mindketten a fejüket fájlalták. Nagelsmann ekkor cserélt még hármat. Lejött a sérült, illetve Choupo és Sané is, a helyükön pedig újabb akadémisták szerepeltek.

A 70. perc környékén megborult a pálya, hiszen két perc alatt két gólt lőtt Osimhen, a Napoli nigériai csatára. Mindkét gólt középpályán eladott labdák után szerezte az olasz csapat. Végül a fiataloknak nem sikerült szépíteniük, sőt, a hajrában Zinedine Machach is betalált, így 3-0-ás vendégsikerrel ért véget a meccs.

Ezzel véget ért a felkészülési mérkőzések sora, legközelebb augusztus 6-án, a Bremer elleni kupameccsen láthatjuk a Bayernt.

Összefoglaló

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top