Felkészülési meccsek

„Ha jönnek a tétmeccsek, el kell kezdenünk győzni” | Reakciók: Bayern München 0-2 Gladbach

A tartalékos Bayern 2-0-ra kapott ki hazai pályán a Mönchengladbachtól Nagelsmann harmadik tesztmérkőzésén. Íme a mérkőzést követő nyilatkozatok.

Julian Nagelsmann: Az első félidőben sokkal jobban védekeztünk, mint az előző tesztmeccseken. Korábban akartunk nyomást kifejteni és sok labdaszerzésünk volt. Nem sok veszélyes szituációja volt a Gladbachnak, de mi is túl keveset kerültünk a kapu elé. A támadóharmadban nem voltunk annyira aktívak, de így is volt 2-3 jó lehetőségünk. A második félidő elején volt még két nagyon jó kontralehetőségünk, amelyet nem tudtunk jól kidolgozni, nem sokkal később megkaptuk az első gólt. Végül újra nagyon sok fiatal játékos volt ott a pályán, és a Gladbachnál is. A válogatott játékosok csak most tértek vissza. Ha jönnek a tétmeccsek, természetesen el kell kezdenünk győzni.

Serge Gnabry: Nagy élvezet volt pár hét után ismét játszani, ráadásul a rajongóink előtt. Persze eleinte egy kicsit döcögős volt, de azt hiszem az elkövetkezendő hetekben belejövünk. Jó meccs volt, járattuk a labdát és helyzeteket dolgoztunk ki. Gratuláció a fiataloknak is, bátran játszottak. Ha a többiek visszatérnek, megpróbáljuk a lehető leggyorsabban elfordítani a kapcsolót.



Bouna Sarr: Az első félidőben jól léptünk fel. Az eredmény természetesen nem jó, de a felkészülés során a legfontosabb az, hogy dolgozzunk a fizikumunkon, összeszokjunk és készen álljunk a kupamérkőzésre. Azt hiszem, hogy a bekapott gólig stabilak voltunk. A részletek döntötték el a meccset.

Adi Hütter, a Gladbach edzője: Érdekes mérkőzés volt mindkét csapat számára. A második félidőben jobban játékba lendültünk, élveztük, nem kaptunk gólt sem. Ez egy presztízsgyőzelem, semmi több. Szép lenne, ha két hét múlva is meg tudnánk ismételni.

Hannes Wolf, a Gladhach játékosa: Mindig jól tesz az embernek, ha a felkészülés során betalál, a Bayern ellen pedig még szebb. Szuper beadást kaptam, nem sokat kellett csinálnom a gólért. Mindkét csapat felforgatott volt. A válogatott játékosok visszatért, most kezdődik csak igazán. Két hét múlva egy másik meccs lesz, de ma jó érzést szereztünk magunknak.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top