Egyéb

Nagy Kicker-szavazás: Lewandowski lett az év játékosa, Tuchel az év edzője

Ki más lett volna a szezon legjobb játékosa a Bundesligában, mint a Gerd Müller 40 góljás rekordját megdöntő Robert Lewandowski? A lengyel sorozatban másodszor nyerte meg a Kicker szavazását.

Lewa sorozatban hatodszorra lett gólkirály, ezúttal nem is akárhogyan tette ezt meg: 41 gólt lőtt és hét gólpasszt adott a szezonban úgy, hogy mindösszesen 29 mérkőzésen lépett pályára. Góltermékenységével átadta a múltnak a megdönthetettlennek hitt rekordot az 1971/72-es szezonból.

A szavazáson 563 német sportújságíró 356 voksa érkezett a lengyelre, ezzel magasan megelőzte a 41-et és a 38-at begyűjtő Müllert és Haalandot.

Az eredménnyel kapcsolatban az érintett is megszólalt:

„Tudom, hogy mekkora kitüntetés ez. Büszke vagyok rá és örülök neki, mert ritkán nyeri meg valaki egymás után kétszer az év focista díjat Németországban.”



A legalább két szavazatot begyűjtő játékosok listája:

Hainer: Gratulálunk Robertnek! Ez a díj logikus következménye a kiemelkedő szezonjának és a Bundesliga-gólrekordnak. Büszkék vagyunk, hogy a világ legjobb támadója a miénk.

Kahn: Robert óriási kvalitásait és hihetetlen étvágyát bizonyítja, hogy egymás után kétszer is ő lett az év játékosa. Biztos vagyok benne, hogy ez tovább fogja motiválni őt.

Brazzo: Robert kvalitásai leírhatatlanok. Megdöntötte a Bundesliga-rekordot, ráadásul ő lett Európa legjobb góllövője is. Örülök neki és a kitüntetésnek, ami természetesen mindig az egész csapat érdeme is egyben.

Az év edzője a Chelseavel BL-győztes Thomas Tuchel lett 129 szavazattal, tizeneggyel előzte meg Hansi Flicket és a 75 egységet begyűjtő Edin Terzicset.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top