Bundesliga

Idén is van egy edző a ligában, aki szerint a Dortmund lesz a bajnok

A Kicker minden szezon előtt megkérdezi az élvonal 18 csapatának edzőjét, hogy szerintük ki lesz az előttünk álló idény bajnoka.

Nem meglepetésre a legutóbbi kilenc Salátástálat a magasba emelő Bayern számít a legfőbb esélyesnek – Nagelsmann sem szégyellősködött amikor a lapnak kijelentette: „Az FC Bayern lesz a bajnok.”

A Bundesliga 18 edzőjéből 15 szerint a müncheniek idén is a tabella élén végeznek – ketten tartózkodtak, egy szakvezető szerint pedig úgy véli, hogy más lesz a befutó.

A Leipzig tudja, hogy mi a realitás, Jesse Marsch szerint a Bayernnek vannak a legjobb lehetőségei és ők a favoritok a bajnokságra. Az ő céljuk az, hogy a csapat továbbfejlődjön és ismét kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába. Nem meglepő, hogy többek között Sebastian Hoeness, a Bayern II korábbi és a Hoffenheim jelenlegi edzője, Dárdai Pál, a Hertha magyar mestere és Mark van Bommel, a Wolfsburg edzője is a bajorokra tette a voksát.



Dárdai Pál elárulta a Bayern-verés titkát - Bocskai Rádió

A BVB újdonsült edzője, Marco Rose nem akart győztest kihozni: „Aki 34 játéknapon keresztül a legjobban teljesít, megérdemli a címet. Nem tűzünk ki határokat magunk elé.”

A Leverkusent irányító Gerardo Seoane is tartózkodott: „Rengeteg kvalitás van a Bundesligában, a játékosokban és az edzőkben – bárki megverhet bárkit. Tiszteletből nem fogok favoritot megnevezni. Klubként nagyon lelkesek vagyunk és szeretnénk a maximálisat elérni.”

A 18 edzőből egyedül a Kölnt irányító Steffen Baumgart szerint nem a Bayern fogja a legtöbb pontot gyűjteni – „Ki lesz a bajnok? Tőlem nem fogják azt hallani, hogy az FC Bayern. Én a Dortmundra tippelek. Itt az ideje, hogy másik bajnoka legyen a Bundesligának.”

Baumgart úgy látszik nem volt elájulva a fiatalokkal megtűzdelt Bayern ZS-től, amelyet egy felkészülési mérkőzésen 3-2-re megvert –  majdhogynem a legerősebb csapatával.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top