Átigazolási hírek

Elveszítheti kulcsembereit a Bayern?

Az Európa-bajnokság ideje alatt a Bayernnél szüneteltették a szerződéshosszabbítási megbeszéléseket – pedig több játékossal is szívesen megtoldanák a kontraktust. Az ő jövőjüket természetesen a pénz befolyásolhatja majd.

A legfőbb prioritást egyértelműen Leon Goretzka sorsa jelenti – a világ egyik leggólerősebb középpályását 2022 nyaráig köti szerződés a Bayernhez és ő is hosszabbítani akar a német rekordbajnokkal. A megbeszéléseket nehezítheti, hogy a Neuert is képviselő Thomas Kroth lett Leon ügynöke – mint ismert, a kapus ügyében is sokáig tartott a huzavona, ugyanis 23,5 millió eurós fizetést akart kicsikarni Manunak. A klub 20 milliónál többet senkinek nem fizet, de a felek végül kezet ráztak és megegyeztek egymással.

A SPORT BILD úgy tudja, hogy Goretzkának is egy 20 millió eurós fizetést akar kibulizni Kroth, a Bayern viszont csak 10-12 milliót ajánl neki. A Bayern számára szintén nem jön jól, hogy a Manchester United konkrét, valószínűleg jobb fizetést magában foglaló érdeklődést mutat Leon iránt, de a Real Madrid és a Barcelona is jelezte már, hogy akár 2022-ben, ingyen is megszereznék a játékost. A Bayernnek hosszabbítania kell Goréval vagy el kell engednie őt, akárcsak Alabát.



Kimmich: Miért éppen engem akart a Bayern?

Nem esne ugyanebbe a hibába a Bayern Joshua Kimmich esetében sem, 2023-ig szóló szerződését szeretnék minél hamarabb meghosszabbítani. Nyilván a csapat motorja is szívesen maradna még, azonban a Sané 18 millió eurós fizetése miatt felboruló fizetési struktúra miatt ő is többet akar zsebre tenni. Állítólag ügynökre sincs szüksége ehhez, ugyanis saját magát képviseli a szerződéshosszabbítási tárgyalások során. Elvárja, hogy a legmagasabb, 15-20 millió eurót kereső rétegbe tartozzon, ahol jelenleg Lewa, Neuer és Müller és Leroy is tudhatja magát.

Kingsley Coman sem nézte jó szemmel, hogy Sané a semmiből előbukkanva 18 milliós fizetésről szóló szerződést írt alá – ráadásul a teljesítménye sem volt kiemelkedő, így joggal várhatná el ő is, hogy legalább 15 millió eurót tegyen zsebre. 2023-ig van szerződése, de Pini Zahavi közreműködésével szívesen kacsintgat a Premier League felé – a baj már csak az, hogy a Bayern által kért 80-90 millió eurós összeget senki nem akarja kipengetni, sőt: Zahavi állítólag azzal fenyegeti a Bayernt, hogy ha addig nem engedik el a játékost, akkor 2023-ban ingyen távozik a 2020-as BL-döntő királya. A hosszabbításra így jelenleg elég kevés az esély.

Report: Kingsley Coman leaning toward extension with Bayern Munich -  Bavarian Football Works

A bérfeszültséget természetesen az is fokozza, hogy más topklubok hajlandóak a Bayern 20 milliós felső határát meghaladva is megfizetni a topjátékosait. 

A Bayern továbbá szívesen hosszabbítana Lewával, de Müller és Neuer szerződése is 2023-ban jár le, így velük is újabb köröket kell majd futni – főleg ha a tárgyalások során fontos kulcsembereit veszíti el a klub.

Hivatalos: Bryan Zaragoza a Bayern játékosa
Hivatalos: A Bayern leigazolta a 16 éves Kusi-Asarét
Hivatalos: Sacha Boey a Bayern játékosa
Hivatalos: Eric Dier a Bayern játékosa
Hivatalos: Szerződtettük Bryan Zaragozát, aki jövőre csatlakozik
Hivatalos: Nestory Irankunda 2024 nyarától a Bayern játékosa lesz
Itt az átigazolási mérleg: így zártuk a nyarat!
Hivatalos: Gravenberch a Liverpoolban folytatja
Hivatalos: Paul Wanner kölcsönben az Elversberghez igazolt
Hivatalos: Pavard az Interhez igazolt
Hivatalos: Gabriel Vidović kölcsönben a Dinamo Zagrebhez igazolt
Hivatalos: Daniel Peretz 2028-ig írt alá Münchenben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top