Interjúk és nyilatkozatok

Nagelsmann bemutatkozott: Méltó akarok lenni a bizalomra / Neuer marad a kapitány



Julian Nagelsmann megtartotta első sajtótájékoztatóját a Bayern edzőjeként. Elhoztuk a legfontosabb mondatait, valamint egy pár gondolatot Kahntól és Salihamidzicstől is. 

💬 Remek érzés, nagyon örülök, hogy a Bayern edzője lehetek. Izgalmas felkészülés és első szezon vár ránk. A játékosokkal és edzőkkel való első megbeszélések nagyon jól alakultak. Várom, hogy az edzéssel megkezdjük az utat. Örülök, hogy így alakult. Nem úgy kell elképzelni, hogy minden este imádkozva bújtam az ágyba, hogy hívjanak. Ha címek is társulnak hozzá, akkor ez lesz a legboldogabb időszakom.

💬 Sok barátom van itt Münchenben – a családom a közelből, Landsberg am Lechből származik. Kivételes szituációban vagyok. Valószínűleg nem sok időm lesz a város számos előnyének kihasználására, de tegnap szakadó esőben már bringáztam az Isarnál egyet.

💬 Az első hetekben pár válogatott játékos nem áll a rendelkezésre, de ez több másik csapatnál is így van – addig fiatalokkal töltjük fel a keretet. Számukra ez egy esély. A keret nagysága kielégítő. 14-15 játékosé lesz a játékidő 90 százaléka, sérülések esetén ez változhat. Reméljük, hogy Lucas gyorsan visszatér és Davies is fitten jön vissza az Arany-kupáról. Akkor nagyon jó keretünk lesz.

💬 Hansi Flicknél is rugalmas volt a taktika. Nem fogok mindent a feje tetejére állítani, nem mindig játszunk majd három védővel. Az a lényeg, hogy flexibilisek legyünk és a játékosokat az ideális posztjukon játszassuk. Olyan formációt választunk, amelyben a játékosok jól érzik magukat. Tovább akarjuk fejleszteni őket. Nem fogunk egy meccsen hétszer alapfelállást változtatni.

💬 Neuer marad a kapitány, a csapattanács is marad. David Alaba elment, ezért egy játékost bevonunk majd a körbe. Ez azért fontos, hogy egyes dolgokat egy kisebb körben is át tudjunk beszélni. Ez egy jó dolog.




💬 Jövő májusban remélhetőleg a Marienplatzon ünnepelhetjük a sorozatbeli tizedik bajnoki címünket. Nagyon motiváltak vagyunk. Pár játékos ismeri már ezt, szívesen átélném én is. Tudom, hogy az embernek itt címeket kell nyernie. Címeket akarok szerezni.

💬 A sport a rajongókból él. Azt kívánjuk, hogy a normális élet minél előbb térjen vissza. Reméljük, hogy hamarosan megtelnek a stadionok. Jelenleg annak is nagyon tudunk örülni, hogy ha kevesen is, de lesznek a meccseken.

💬 Alapvetően nem vagyok hangos, ha valami nem vagy nem annyira jól működik. Egy érzelmes típus vagyok és ez nem fog változni. A lényeg, hogy jó focit játszunk. Nem fogok 90 percen keresztül az oldalvonal mellett állni. Ha a játékosok jól teszik a dolgukat, a rajongók üdvrivalgása miatt az én hangomat nem fogják hallani.

💬 A különböző szankciókat a játékosokkal fogom megbeszélni. Pozitív dolog, mert szimbolizálja, hogy minden alkalmazott részese ezeknek. Megbeszéljük, én is nagyon szívesen részt veszek ebben.

💬 A kerettervezésről alapvetően a klub dönt, ezt az edzővel egyeztetve lehet a legjobban megtenni. Rendszeresen beszélünk a keretről és a Campusról. Végsősorban a klub fizeti ki a játékost, nekik kell áldásukat adni rá, de az edzőt is bele kell vonni a döntésekbe. Ez is részét képezi a megbeszéléseinknek. Ha fontos döntés előtt állunk, összeülünk: Brazzo, Kahn, Hainer és én.

💬 Egy évre nem jöttem volna (nevet). Az ötéves szerződés egy megelőlegezett bizalom, ami nagyon jó érzés és amire jogosult akarok lenni. Bizonyítja, hogy teljesíteni is kell. Ezt tudom és meg is akarom valósítani.

💬 A válogatott játékosokkal a kiesésüket követően felvettem a kapcsolatot. Rövid bejelentkezés volt, közöltem velük, hogy kellemes kikapcsolódást kívánok. Ha újra itt lesznek, előretekintünk, meg kell ismerniük pár újdonságot. Nem előny, hogy korán kiestek, egyébként is hasonló időben tértek volna vissza. Közösen megpróbálunk eredményesek lenni és a lehető leggyorsabban elfeledni, hogy mi volt az EB-n.

💬 Normális dolog, hogy játékosok jönnek és mennek. Nagyon tehetséges játékosaink vannak – Tanguynak minden képessége megvan, hogy kiemelkedő játékos legyen. Upát régóta ismerem, tudom mik az erősségei és min kell még dolgoznia. Pavard, Hernandez vagy Süle személyében vannak még jó játékosaink a védelemben.

💬 Természetesen eljutottak hozzám is a Sanét ért kritikák. Jól tesszük, ha békén hagyjuk őt. Kiváló képességei vannak, nagyon gyors és egy az egyben az egyik legjobb. Jól lő és erős a kombinációs játékban. Az a cél, hogy kihozza a kvalitásait és javítsa a statisztikáit. Biztos vagyok benne, hogy egy erősebb Leroy Sanét fogunk látni.

💬 Goretzka természetesen egy nagyon fontos játékos, várom már hogy csatlakozzon hozzánk. Örülnék, ha közösen képviselnénk egy új érát itt. Ő a világ egyik leggólveszélyesebb középpályása. Szívesen tartanánk meg őt a sorainkban.




Salihamidzic:

💬 Várjuk Niklas Sülét, szükségünk van rá. A menedzsmentjével kapcsolatban állunk. Örülünk, hogy egészségesen tér vissza – megbeszéljük majd, hogyan tovább.

💬 Beszélünk a futballról, ma épp a tegnapi meccsről. Tetszik az olaszok játéka, mentalitása és csapatszelleme, szeretném, ha Julian hasonló dolgot építene fel. Sokat beszélünk a Campusról is. Musialát már felemeltük, de vannak más tehetségeink is. Juliannak is érdeke, hogy továbbfejlődjenek.

Kahn:

💬 Meggyőződésünk, hogy hosszútávú munka egy edzővel kifizetődő. Nálunk is elég sok példa van, akik nagyon sokáig eredményesen dolgoztak. Az edzői poszton való folyamatosság nagyon fontos a sikerekhez, Juliannal egy korszakot kezdhetünk meg. Nagyon azonosul a klubbal – ez is egy oka volt, hogy miért tervezünk vele ilyen hosszútávon. Mindenki számára remek a korszakváltás – nem csak a játékosoknak, hanem a rajongók és az alkalmazottak számára is. Ez egy olyan dolog, amire emlékezni fogunk.

💬 Fontos számomra, hogya csapat, az edző és Hasan közelébe legyek, fontos, hogy eszmét tudjunk cserélni. A korona nem volt egyszerű a kommunikációt illetően sem. Ha túl sok leszek Julian számára, kiteheti a szűrömet az öltözőből. (nevet)

 

Nagelsmann bemutatkozott: Méltó akarok lenni a bizalomra / Neuer marad a kapitány
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top