Akadémia

A fiatalokkal kezd Nagelsmann – némelyikük jövője kérdéses

A jövő hónap elején áll munkába a Bayern München új trénere, miközben Arp, Scott és Richards jövője bizonytalan.

Német sajtóinformációk szerint Julian Nagelsmann július 7-én kezdi meg a munkát a Bayern edzőkomplexumában. A 33 éves német tréner a 15 válogatott játékos nélkül vág neki az új szezonnak, mindez pedig azt jelenti, hogy lehetőséget kaphatnak a tartalékcsapat tagjai, akik ezt az esélyt meglovagolva jó benyomást kelthetnek nála.

Nagelsmann startjáról közben olyan információk is megjelentek, hogy mindenképpen csak a Säbeneren készülne labdarúgóival és nem utazna el semmiféle edzőtáborba.



A 2020/21-es szezon második felét Hoffenheimben töltő Chris Richards viszont nem lehet ott a kezdésnél (hiszen júliusban kezdődik az észak-amerikaiak válogatott-tornája, az Egyesült Államok cspatába pedig valószínüleg meghívót kap), ezért pedig nem alakulhat ki kapocs közte, valamint az új mester között.

A 21 éves védőt a Hoffenheim szeretné végleg  megvásárolni vagy újra kölcsönbe venni, miközben a Bayern vezérkara nagyra becsüli őt professzionális hozzáállása miatt. A Bild szerint pedig Nagelsmann-nak komoly tervei vannak Richards-szal. A játékos jövője viszont lehetséges, hogy csak a nyár végén dől el.

Richards: "We're obviously disappointed" » TSG Hoffenheim

Annak idején Serge Gnabry is egy nagyszerű hoffenheimi idény után robbant be a Bayern Münchenbe.

Egy másik nagy Bayern-tehetség, a már felnőttcsapatban is bemutatkozó Christopher Scott viszont úgy kezdheti meg a 2021/22-es évadot, hogy a legnagyobb ígéretként tartják számon házon belül, többen pedig az „új Jamal Musiala” jelzőt aggatták rá. A támadó szellemű középpályás számára sorsfordító lehet Nagelsmann érkezése.



Jann-Fiete Arp története már egészen más képet fest. A 2019-ben igazolt, de a felnőtt csapatban csak egy meccset játsszó – közben évente 5 milliót kereső – csatárról korábban az a hír járta, hogy már edzői is lemondtak róla, sőt a harmadosztály szintjére is alkalmatlannak tartották. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a játékos Bundesliga 2-es Hannoverben vagy a Holstein Kiel csapatában folytathatja egy kölcsönszerződés keretében.

via Bild, SPORT1

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top