Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Ne felejtsük el, miért is küzdünk – a végső győzelemért

A Bayern München jövőbeli csapatkapitánya, a 26 esztendős Joshua Kimmich adott interjút az angol The Athleticnek. A német válogatott egyik, ha nem a legjobb játékosa beszélt a jelenleg zajló Európa-bajnokságról és a Nationalelf céljairól.

A német válogatott jövőhét kedden, Franciaország ellen kezdi meg a július közepéig tartó Európa-bajnokságot. Joshua Kimmich bizonyosan a végső mérkőzésig akar jutni, ám óva inti a szurkolókat. A hírek szerint egyébként még az sem dőlt el a német válogatotton belül, hogy Kimmich középpályásként vagy jobbhátvédként szerepel a tornán. Mindenesetre az alábbiakban az ő megszólalásait olvashatjátok.

Céljáról: A legnagyobb ambícióm, hogy megnyerjem az Európa-bajnokságot. Nem úgy közelítjük meg ezt a tornát, hogy „majd meglátjuk, mi lesz, ha egyáltalán továbbjutunk a csoportból”. De természetesen ennek kell a sorrendben az első célnak lennie.

Arról, hogy lépésről lépésre kell haladni: Az első meccs előtt nincs sok értelme a trófeáról beszélni. Ugyanakkor nem szabad szem elől téveszteni, hogy miért is harcolunk. Álmodhatsz nagyot és koncentrálhatsz az apróbb lépéseken, amik segíthetnek eljutni addig. Ez nem ellentmondás, hanem egy gondolatmenet.Az oroszországi világbajnokságról: Amit 2018 után megtanultunk, az az, hogy a legfontosabb dolog a csapatszellem. Minden más sajtótalálgatást félretéve, ez az, amit a leginkább hiányoltunk abból az évből. Nem csapatként működtünk. Nem volt meg bennünk az, ami oly sok nagyszerű német csapatot jellemzett a múltban.

A csoportból való szégyenteljes kiesésről: Egyszerűen nem gondoltuk, hogy utolsóként esünk ki egy olyan csoportból, amiben Mexikó, Svédország és Dél-Korea van. A magabiztosságunk arroganciába fordult át. Érezni lehetett, hogy mindenki a kieséses szakaszról ábrándozott, miközben még nem is oldottuk meg a házi feladatunkat.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és fű

Visszatért a csapatba Thomas Müller és a 17 éves Jamal Musiala is meghívót kapott.

A válogatottban szereplő Bayern-játékosokról: Mint a Bayern játékosai, arra vagyunk hivatottak, hogy a csapat gerincét alkossuk. Viszont fontos az is, hogy ne alkossunk egy külön klikket. Rossz benyomást keltene, ha mi csak egymással lógnánk az edzőtáborban és csak együtt ülnénk le az ebédlőasztalhoz. Biztosra kell mennünk abban, hogy mindenki értékesnek és fontosnak érzi magát. Együtt kell harcolnunk. Nagy dolog a nemzeti csapatban játszani és meg kell mutatnunk az embereknek, hogy törődünk azzal, hogy ez egy megtiszteltetés. Olyan módon kell képviselni a nemzetünket, hogy az emberek azonosulni tudjanak velünk.

via The Athletic

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top