Egyéb

Boateng: Három éve majdnem távoztam, de végül jól döntöttem

Jérôme Boateng a Bayern München magazinjának, a Säbener 51-nek nyilatkozott a klubnál eltöltött 10 évéről.

Fiatalkori álmairól: Amikor a Bayernhez igazoltam, az első álmom az volt, hogy német bajnok legyek és a Bajnokok Ligájában játsszak. Az pedig egy igazán extrém élmény volt, hogy hazai pályán szerepeltünk a döntőben és aztán látványosan elbuktunk. Egy évvel később viszont tényleg meg is nyertük a kupát. Gyermeként mindig néztem a döntőket otthon, az apró tévénkben. Az, hogy képes voltam magasba emelni a trófeát, egészen hihetetlen volt.

Egy középső bekk feladatairól: Egy középhátvéd dolga manapság már sokoldalúbb, mint régebben volt. Természetesen a védekezés a legfontosabb feladat számunkra, de az elvárások változtak. Felelősséget kell vállalnunk a támadásépítésben, sokat kell kommunikálnunk, vezetnünk kell a csapatot hátulról.



Ambíciózusságáról: Mindig is azt akartam, hogy folyamatosan fejlődjek és mindig a maximumot érjem el. Három vagy négy nappal a 2014-es világbajnoki győzelmünk után már újra edzettem és alig vártam az új szezont. Imádom a versengést, mindig is meg akartam mutatni, mit tudok. Nem véletlenül sikerült tíz éven át ennyi mérkőzést játszani a Bayernben.

Utolsó szezonjairól: 2018-2019 környékén majdnem távoztam. De így visszatekintve, nagyon örülök, hogy maradtam. Megnyertem a BL-t megint és megtapasztaltam, milyen Hansi irányítása alatt játszani. Nagyszerű volt így elbúcsúzni.

Champions Bayern Munich bid legend Jerome Boateng farewell | Video

Nianzouról: Látok párhuzamot Tanguy Nianzou és köztem. Ő is gyors és agresszívan szerelő játékos, tudja olvasni a játékot. Még erősebb a levegőben, mint amennyire én voltam annyi idősen. Hatalmas potenciállal rendelkezik, hogy egy top-védő váljon belőle. De ugyanúgy észre lehet venni azt is, hogy követ el buta hibákat, ahogyan én is tettem annak idején.

Az előtte álló éveiről: A Bayern egy nagyszerű klun. Otthon éreztem magam itt és képes voltam megtalálni a legtöbbet, amit ki tudtam hozni magamból fejlődés szempontjából. Viszont az is igaz, hogy olyan típus vagyok, akinek szüksége van valami újra 3-5 évenként. Ezért is vagyok izgatott azzal kapcsolatban, ami a jövőmet illet.

via Säbener 51

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top