Válogatott

15 Bayern-játékos vág neki a válogatott-nyárnak

A Bayern München csapatát ezúttal is sokan képviselik majd a nyári Európa-bajnokságon, illetve a CONCACAF-aranykupán. Mutatjuk, kik kerültek be hazájuk válogatottjába a csapat keretéből.

A német válogatottban szerepel ezúttal is a legtöbb Bayern-játékos. Joachim Löw utolsó mérkőzésein vezeti a Nationalelfet, mielőtt a Bayern sikeredzője, Hansi Flick át nem veszi tőle a stafétabotot a torna végeztével. Az elmúlt években sokszor kritizált szövetségi kapitány végül behívta a mögöttünk hagyott szezonban is világklasszis teljesítményt nyújtó Thomas Müllert is.

Rajtuk kívül a középpálya motorjai, Joshua Kimmich és Leon Goretzka, illetve három támadóbb szellemű labdarúgó, Serge Gnabry, Leroy Sané, valamint a 18 éves szupertehetség, Jamal Musiala is ott lesz az Európa-bajnokságon. Természetesen a németek első számú kapusa ezúttal is a Bayern csapatkapitánya, Manuel Neuer lesz, aki előtt a védelemben szerepet kaphat a szintén meghívott Niklas Süle is. Ez azt jelenti, hogy 8 német válogatott Bayern-játékos tagja a 26 fős keretnek.

A németek a francia (június 15.), a portugál (június 19.) és a magyar válogatottal (június 23.) kerültek egy csoportba, így ellenük vívják ki az egyenes kieséses szakaszba jutást – azt az eredményt, amely a legutóbbi világeseményen nem jött össze nekik. A torna előtt Neuerék a dánokat (június 2.) és a letteket (június 7.) fogadják barátságos mérkőzés keretében.

EM » News » Neuer: Müller wird bei der EM eine Führungsrolle einnehmen

A francia-német egy igazi csemege lesz a Bayern drukkerei számára, hiszen a címvédő világbajnok keretébe négy bőrgatyás is meghívót kapott. Didier Descamps védelmének első számú emberei, Lucas Hernández, valamint Benjamin Pavard, illetve a szövetségi kapitánnyal jó kapcsolatot ápoló és hosszú sérüléséből visszatérő Corentin Tolisso is ott lesz az Eb-n. Rajtuk kívül Kingsley Comanra is számít a francia sikeredző.



 

A franciák a már említett F-jelű négyesben kezdik az Európa-bajnokságot. A június 15-i, németek elleni meccs után június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a portugálokkal meccselnek a továbbjutásért. Június 2-án és 8-án pedig Wales és Bulgária ellen játszanak felkészülési meccseket.

Bundesliga | Lucas Hernandez, Kingsley Coman, Benjamin Pavard and Corentin Tolisso: the French quartet craving Champions League glory with Bayern Munich

Az elmúlt szezonok legjobbja, Robert Lewandowski is ott lesz a lengyelekkel a megmérettetésen. Az E-csoportban először a szlovákokkal (június 14.), majd a spanyolokkal (június 19.), legvégül pedig a svédekkel (június 23.) néznek farkasszemet a játékosként Bl-győztes Paulo Sousa irányításával. A volt Vidi-edző válogatottja június 1-én Oroszországgal, június 8-án pedig Izlanddal játszik tesztmérkőzést.

A friss Real-igazolás, David Alaba is képviseli a bajorokat az osztrák válogatottban – 13 év után utoljára. Szomszédunk Észak-Macedóniával kezd június 13-án, majd a hollandokkal meccsel június 17-én, végül pedig Ukrajna ellen lép pályára június 21-én. Alabáék két Eb-résztvevővel, a végső győzelemre is esélyes angolokkal (június 2.) és a szép eredményre törő szlovákokkal (június 6.) játszanak felkészülési meccset.

Bundesliga » News » Bayern unlikely to release Lewandowski, Alaba for qualifiers

Európán kívül is van élet, hiszen a nyáron rendezik a CONCACAF-aranykupát is, amely Észak- és Közép-amerika válogatottjainak tornája. A július 10-én kezdődő megmérettetésen Kanada címere alatt játszik majd Alphonso Davies, aki az apró francia sziget, Martinique (július 12.) és a nagy rivális Egyesült Államok (július 18.) ellen léphet pályára. Ezek a mérkőzések magyar idő szerint a hajnali órákban zajlanak le és itthoni adó nem közvetíti őket.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top