Átigazolási hírek

Hoeness: Elfelejthetik a nagy transzfereket / Hasan nem vehet egyedül játékosokat

Uli Hoeness és Oliver Kahn a német Sport1-nek adott nyilatkozatának legérdekesebb részleteit gyűjtöttük ki. Először a korábbi elnök szavait mutatjuk.

➡ A Bayernnél soha nem lesz olyan, hogy valaki azt mondja: ha nem nyerünk címet, az se rossz. Bizonyos körülmények között kétségtelenül megtörténhet, de az új szezonra nem sokat veszítünk a kvalitásunkból. Amit veszítünk, azt Dayot Upamecano által pótoljuk.

➡ Látniuk kell végre, hogy mit jelent a koronakrízis a Bayern számára – 80-100 millió euró bevétel hiányzik a zártkapus meccsek miatt, ezt mi sem kapjuk vissza. Egyik komolyan dolgozó klub sem tud nagy befektetéseket végezni, azt a véleményt pedig soha nem osztottam, hogy gyengébbek lettünk. A Bajnokok Ligájában is többet értünk volna el, ha Lewandowksi nem sérült a PSG ellen. (…) Más kluboknak is megvannak a problémái – ha azt hallom, hogy valakinek például ajánlata van a Barcelonától, akkor felteszem magamnak a kérdést, hogyan akarják finanszírozni? A következő két év katasztrofális lesz a futballbiszniszben, ezt már most mondom.

➡ Kingsley Comannak még két év van a szerződéséből, a többit meglátjuk – Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic foglalkozik ezzel a kérdéssel, nekik pedig megvan a támogatásuk a Herbert Hainer-féle felügyelőbizottságtól.

➡Alabának egyszerűen nem voltunk hajlandóak a kért összeget megadni. Ez a jövőben is így lesz. Ha irreális árat mondanak, nem lesz szerződéshosszabbítás a Bayernnél.



Alaba-Poker: Jetzt spricht Uli Hoeneß – "letzte Million nicht so wichtig"

➡ Úgy hallottam, hogy mi egyáltalán nem érdeklődünk Wijnaldum iránt.Nem lesznek nagy transzferek, elfelejthetik – ezt a vezetőség és a felügyelőbizottság a legutóbbi ülésén már megbeszélte. A világ futballjában uralkodó helyzetet Nagelsmann is ismeri.

➡ Nem tudom megérteni a Salihamidzicset ért kritikákat. 40 évig vezető pozícióban voltam a Bayernnél, a felügyelőbizottságnak még mindig a tagja vagyok. Amikor megvettünk egy játékost, a klubnál mindenki felelős volt érte. Nem csak az edző vagy a menedzser és ez most sincs másképp. Tény, hogy Hasan nem vehet egyedül játékosokat, a Bayern alapszabálya ezt egyáltalán nem teszi lehetővé.

➡ Nyáron nagyon komoly menetrendünk volt, ezer oka van annak, hogy miért nem 20 ponttal lettünk bajnokok. Hogy miért nem tudta kihasználni ezt a konkurencia? Erről őket kell kérdezni, nem a mi problémánk. Megpróbáltuk a legjobbat kihozni a szituációból.

➡ Az elmúlt években gyengék voltunk a Campus területén, ez igaz. De Alphonso Davies és Jamal Musiala személyében egész jó srácokat igazoltunk és hoztuk fel őket.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top