Hivatalos

Hivatalos: Hansi Flick veszi át a német válogatottat

A Német Labdarúgó-szövetség a hét elején bejelentette, hogy az Európa-bajnokság után Hansi Flick váltja Joachim Löwöt a válogatott élén.

A Bayern legutóbbi, 56 éves sikeredzője 2024-ig írt alá – ő lesz a 2022-es VB-n és a két évvel későbbi, német rendezésű EB-n is a Mannschaft kapitánya.

Flick hivatalosan 2021 augusztus 1-jétől veszi át a munkát attól a Joachim Löwtől, akinek 2006-tól 2014-ig az asszisztense volt és akivel közösen megnyerték a brazíliai világbajnokságot is.

 © Vera Loitzsch/DFB

Hansi Flick: Meglepően gyorsan alá tudtam írni, de nagyon örülök, hogy ősztől már szövetségi kapitányként tevékenykedhetek tovább. Épphogy lezárult a szezon, de a Bayernben eltöltött két év még erősen él bennem. A játékosok csapatszelleme és hozzáállása kiemelkedő volt – sokat tanultam, ez tovább segíti majd a munkámat. Nagyon várom már a kezdést, mert látom a játékosok, főleg a fiatal tehetségek klasszisát Németországban. Minden okunk megvan arra, hogy a következő versenysorozatokhoz optimistán álljunk hozzá.”

A szövetség részéről megköszönték a Bayernnek, hogy élő szerződése ellenére különösebb fennakadás nélkül elengedték Hansi Flicket – a sikeredző elsősorban az átigazolási stratégia és Hasan Salihamidzic személye miatt kívánkozott el Münchenből.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top