Interjúk és nyilatkozatok

Lucas: Szívesen vállalnám Javi szerepét – barátai akarok lenni az új társaimnak

A Bayern történelmének legdrágább, 80 millió eurós rekordigazolása a BILD-nek adott interjút.

Az Európa-bajnokságról: 200 százalékot akarok nyújtani, hogy megnyerjük. A válogatottunk már nagyon várja a kezdést, de a németek is. Nagyszerű meccs lesz közöttünk, az első perctől kezdve a cím fog járni a fejünkben. A németeknek is nagyszerű, hihetetlen kvalitásokkal megáldott játékosai vannak, ők mindig az esélyesek közé tartoznak. Oda kell figyelnünk rájuk, nagyon veszélyesek. A 2018-as VB-győzelem miatt mi is a nagy favoritok közé tartozunk, de rajtunk kívül is van sok erős nemzet. Nagyon szép és kihívást jelentő torna lesz.

Lucas Hernandez hopes for a family link with France | FR24 News English


A sérüléseiről: Kemény dolog sérültnek lenni és az erőfeszítések ellenére nem játszani, mert a csapat többi tagja hihetetlenül magas szintet képvisel. Amikor játszottam, hiányzott a játékritmus, ilyenkor csökken az önbizalmad is. Mindig játszani akarok és természetesen nem örülök, ha nem léphetek pályára. Jelenleg a topon érzem magam és jó formában vagyok, szerintem visszanyertem a topszintemet. Remélem, még sok éven át lehetek itt. Mindenképp meg akarom hálálni a Bayern bizalmát.

A családjáról: A család segített kimászni a krízisből. A gyermekeim anyja, a gyermekeim, a nagyszüleim és az édesanyám. A mindennapi támogatásuk segített, a nehéz pillanatokban ők voltak ott nekem. Nekik köszönhetően kaptam új motivációt, hogy bizonyítsak magamnak és visszanyerjem az önbizalmamat. Amikor Theo és én kicsik voltunk, idestova 15 évvel ezelőtt, az édesapám elhagyta a családot. Mindmáig nem tudunk semmit sem róla. Az anyánk volt ott nekünk, ő vitt minket az edzésekre. Mindennapi küzdelem volt, ezért pedig egész életemben hálás leszek neki.

Lucas és az édesanyjal

Miért nem tudott bizonyítani? Gyakran voltam sérült, a keret minősége pedig egyszerűen csúcs. A csapaton belül egy kemény, de nagyon egészséges és barátságos konkurenciaharc alakult ki. A labdarúgásban előfordul, hogy olyan szerepbe kerülsz, amelyben senki nincsen szívesen – ekkor mindent meg kell tenned és várnod kell a lehetőségedre. Ez sikerült. Sok pletyka keringett körülöttem, de nagy volt az önbizalmam. Tudtam, hogy eljön az én időm is – a Bayernnel akartam ünnepelni.

A védelemről: Alaba, Boateng és Martínez személyében három nagyon fontos védekező-játékos távozott. Most másoknak kell betölteniük az ő vezérszerepüket, fontos betömni ezt a lyukat. Javi remek fogadtatásban részesített, mindenben segített. Természetesen szívesen vállalnám a szerepét. Nem csak csapattársa akarok lenni az új játékosoknak, hanem a barátja is.



Lucas nem frusztrált, türelmesen vár a lehetőségére

Upamecanoról: Nagyon remélem, hogy képviselhetünk egy új korszakot. Személy szerint nagyon nagy étvágyam van a címekre – lehet, hogy neki még nagyobb. Mindent megteszek, hogy rengeteget szerezzünk.

Nagelsmannról: Ugyanazzal a céllal érkezik, ami rólunk is elmondható: sok címet akar szerezni. Tudom, hogy ő egy nagyon fiatal edző, de az összes eddigi csapatát a lehető legmagasabb szintre emelte. Remélhetőleg velünk is meg tudja csinálni, hogy ezáltal sok címet szerezzünk együtt. Hogy tiszteletben tartom-e a szigorú Nagelsmann-módszereket? Évekig játszottam Diego Simeone és az Atletico erőnléti edzője alatt – sok minden már nem tud sokkolni. (nevet)

A mentalitásáról: Kiskorom óta ilyen. Soha nem tudtam edzésen vagy a meccseken 100 százaléknál kevesebbet nyújtani. Én így ketyegek, a vereség nem nekem való. Ez a győzniakarás egy kicsit megszállottá tesz a pályán.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top