Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: „Soha nem felejtem, hogy honnan jöttem”

Mint ismert, Lewandowski 41 góllal zárta az idei szezont és ezzel átadta a múltnak Gerd Müller majd’ 50 éves rekordját.

A lengyel támadó a Kickernek adott, kedden megjelenő interjújában beszélt a történelmi tettről.

„A rekord jelentőségét később sem tudom igazán felfogni. Már a 40 gól is különleges volt, az viszont eddig egyszerűen elképzelhetetlen volt számomra, hogy elérhetem ezt a mérföldkövet. Álmodni sem mertem arról, hogy egy szezon alatt képes lehet valaki ennyi gólt szerezni.”

Bayern Munich striker Robert Lewandowski breaks Gerd Mueller's 49-year league scoring record on final day - The Financial Express

Az évről évre jobb formában szereplő támadó természetesen nagy elismeréssel beszélt Gerd Müllerről is.

„Tudom, hogy Gerd Müller történelmi teljesítményt nyújtott és minden tiszteletem az övé. Az 1971/72-es szezonban fektette le ezt a rekordot – akkor más világot, más futballt, más generációt éltünk – 50 évvel később létrehoztunk valami újat és történelmet is írtunk a Bayernnel.”Lewadowski a tisztelete jeléül egy ajándékkal kedveskedett Gerd Müller feleségének.

Lewandowski ettől a tettétől sem száll el, szimpatikusan nyilatkozott múltjáról, az embertársairól is.

„Nem csak az orrom hegyéig látok. Más emberek problémáit is a sajátomnak érzem. Ha az ember csak magára figyel, az élet egyszerű. Nem számít ki lettél és ki vagy most. A legfontosabb, hogy mindig tudd honnan jöttél – én pedig soha nem felejtem el, honnan jöttem.”

Bayern Munich News and Commentary

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top