Bundesliga

Vége a szezonnak, Lewa rekorder, búcsút vettünk a távozóktól | Bayern 5-2 Augsburg

A 2020/21-es idény utolsó bajnokiján 5-2-re nyert a Bayern az Augsburg ellen.

Három klubikon, Javi Martínez, Jerome Boateng és David Alaba is utolsó meccsét játszotta a Bayern Münchenben, miközben az edzői stáb legendás tagja, Hermann Gerland és az edzői pályafutása elején járó Miroslav Klose is búcsúzott a bajor klubtól. És persze nem utolsó sorban Hansi Flick is utolsó mérkőzésén dirigálta a Bayernt. A kezdő spíszó előtt a visszavonuló Schmidt bírót és a felsoroltakat is ajándékkokkal köszöntötte a vezetés.

Image

Gálameccs lett a bajor derbiből, hiszen az első félidőben négyet gurított a Bayern, ám egyiket se a rekorddöntésre hajtó Robert Lewandowski szerezte. Előbb a 9. percben a vendégek középhátvédje, Jeffrey Gouweleeuw lőtt öngólt, majd egy flipperhelyzet után Serge Gnabry szomorította az augsburgiakat. Találata előtt és után is rengeteg lehetőség adódótt Lewandowski előtt a gólszerzésre.

A második Bayern-gól után Manuel Neuer védte ki a vendégek tizijét, nem sokkal később, a 33. percben már 3-0-ra vezetett a Bayern Kimmich hatalmas góljával. Ha már nagy lövések, tíz perccel később Kingsley Coman is vágott egy szenzációs gólt. A félidőben tehát négy gólos vezetéssel vonult a Bayern.

A szünet után kicsit unalmassá vált a játék, de a második játékrész felétől feltámadt az Augsburg és két gólt is lőtt. Minderre az utolsó másodpercekben jött a válasz: ki más, mint Lewandowski talált be és megdöntötte Gerd Müller 40 gólos szezonját!

Köszönjük az egész éves figyelmet, nagyon sokat jelentett számunkra. Mia san Mia!

Videós összefoglaló

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top