Bundesliga

Kimmich gólja volt a legvalószínűtlenebb – 99 találatig jutottunk

Elhoztuk az Augsburg elleni mérkőzéssel és 5-2-es győzelemmel kapcsolatos legjobb statisztikákat.

 

A Bayern a legutóbbi 15 idényzárójából 14-et megnyert – csak 2018-ban, Jupp Heynckes búcsúmeccsén kapott ki a csapat, akkor a Stuttgart győzött 4-1-re Münchenben.

Lewandowski meglőtte a 41. gólját és megdöntötte Gerd Müller rekordját. 17.885 nap után íródott át a történelem.

A Bayern a legutóbbi, Gladbach elleni mérkőzés első félidejében és az Augsburg ellen is négy gólt szerzett az első félidőben – két egymást követő hazai bajnokin ezt még soha nem csinálta meg a klub.

A Bayern 99 gólig jutott a Bundesliga idei kiírásában – csak az 1971/72-es (101) és a 2018/20-as szezonban (100) született ennél több találat.

Coman a tizedik gólpasszát adta Kimmich gólja előtt – ez személyes szezonrekord a francia számára. A legutóbbi három szezonban összesen adott ennyit.

A Bayern a szezon összes mérkőzésén betalált – a Bundesligában ez korábban csak az 1963/64-es Kölnnek és a 2012/13-mas Bayernnek sikerült.



Kimmich a negyedik bajnoki találatát szerezte. Az xg-mutató alapján az ő távoli bombája volt a legvalószínűtlenebb gól az utolsó fordulóban.

 

Az Augsburg a legutóbbi hat bajnoki büntetőjéből négyet elhibázott.

Gnabry a tizedik gólját szerezte, ezzel a sorozatbeli ötödik Bundesliga-szezonjában is legalább kétszámjegyű találatot jegyzett. Legutóbb Aubameyangnak sikerült ezt megcsinálnia az első öt szezonjában.

A Bayern a sorozatbeli 71. tétmeccsén is lőtt legalább egy gólt – ez a német rekord kiépítése.

Lewandowski a 350. Bundesliga-mérkőzésén játszott – csak öt idegenlégiós lépett pályára nála is többször: Claudio Pizarro (490), Naldo (358), Levan Kobiashvili és Halil Altintop (351-351)

Lewandowski 29 bajnokiból 25-ön szerzett legalább egy gólt, ezzel beállította a saját maga által tartott rekordot – a legutóbbi szezonban szintén 25 különböző mérkőzésen volt eredményes.

Alphonso Davies volt a 34. forduló leggyorsabb játékosa, 36 km/h-val vágtatott.

Coman a 200. tétmeccsét abszolválta a Bayernben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top