Bundesliga

Kilenc érdekesség a Bayern sorozatbeli kilencedik bajnoki címéről

Az Augsburg elleni szezonzárót követően a Bayern átvette és magasba emelhette a Salátástálat – ez volt a klub 31. bajnoki, egyben a sorozatbeli 9., összességében pedig a 30. Bundesliga-diadala.

A klub hivatalos oldala ki is gyűjtött kilenc érdekességet a bajnoki címmel kapcsolatosan.

1. Thomas Müller és David Alaba a 10. bajnoki címüket szerezték, ezzel pedig új rekordot állítottak be a Bundesliga történelmében.

2. Sorozatbeli kilencedik bajnoki címével a Bayern beállította az európai topligákra vonatkozó rekordszériát – eddig csak a Juventusnak volt ilyen sikersorozata, az Inter viszont idén megtörte a lendületüket. A Bayern jövőre abszolút rekorderré válhat.

3. Manuel Neuer egyedüli kapusként vallhatja magát kilencszeres Bundesliga-győztesnek – megelőzte a nyolc aranyérmet gyűjtő Oliver Kahnt is.

4. Öt játékos volt ott legutóbbi kilenc bajnoki elsőség mindegyikén: Neuer mellett Müller, valamint a három biztos távozó, Alaba, Boateng és Martínez is ezzel büszkélkedhet.

5. Javi Martínez 2012 nyarán csatlakozott a Bayernhez és az összes szezonjában bajnok lett. Egy játékos sem tudott ennyi különböző szezonban pályára lépni úgy, hogy mindig elnyerte a Salátástálat.



6. Coman 24 évesen a kilencedik bajnoki címét ünnepelheti. Profi pályafutása mindegyik szezonjában bajnok lett: 2013-ban és 2014-ben a PSG-vel, 2015-ben a Juventusszal, 2016 óta pedig a Bayernnel jutott a csúcsra.

7. Nübel, Sarr, Nianzou, Stanisic, Scott, Roca, Dantas, Sané és Choupo-Moting is először lettek a Bundesliga győztesei. Közülük Nianzou korábban egyszer, Choupo pedig kétszer lett bajnok a PSG-vel – Sané szintén kétszer ünnepelhetett a City játékosaként.

8. A Bundesliga 1963-mas alapítása óta a Bayern 30-adszorra, az 58 lehetséges alkalom több mint felén lett bajnok.

9. A 30. Bundesliga-elsőséggel a Bayern mezét újabb csillag, az eddigi négy helyett már öt fogja ékesíteni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top