Bundesliga

„Büszkék vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a történelmi rekordnak”



Az Augsburg elleni 5-2-es szezonzárót követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: Hiányozni fog a csapat. Megtiszteltetés volt ebben az időszakban támogatni a csapatot. Vége annak az utazásnak, ami két évvel ezelőtt kezdődött – Niko Kovac felhívott, a semmiből ismét bekerültem a futballbizniszbe, nagyon hálás vagyok neki ezért. Teljesen boldog és büszke vagyok arra, amit elértünk, ez egy mértékadó a jövő számára. Köszönöm mindenkinek! Az első félidő kiemelkedő volt, a másodikban két gólt is engedtünk.

Lewa rekordjáról: Nagyon örülök Lewynek. Sokáig tartott, amíg belőtte ezt a gólt. Valamikor mondtam Tapalovicnak, hogy valószínűleg nem lesz meg a rekord. De ő egy gólkirály, ez különbözteti meg őt a többiektől. A csapat érdeme is egyben. (…) Mindenki örült körültte. Az elmúlt két szezonban is ő nyújtotta a legjobb teljesítményt. Mindannyian büszkék vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a történelmi dolognak.

Alaba távozásáról: A csapat szíve. Nagyon hiányolni fogom őt. Kivételes ember és egy topjátékos.

Boatengről: Reméltem, hogy utazik az EB-re. Boateng a csapat legstabilabb és Németország egyik legjobb belsővédője volt. Tudom, hogy szívesen maradt volna Münchenben, már csak a családja miatt is. Remélem, hogy jó csapatot fog ki magának.



Robert Lewandowski: Őrületes érzés, nagyon boldog vagyok. Ha az ember 90 percen keresztül játszik és nem jön össze a gól, majd az utolsó támadásnál sikerül betalálni, az olyan, mint egy sci-fi. Mindig türelmesnek kell lenni, tudtam, hogy lehetőségem lesz, mindig felkészültnek kellett lennem. Köszönöm a csapatomnak, ma mindig kerestek, hogy gólt szerezhessek. Az embernek néha meg kell küzdenie a legendás rekordokért, nem adják azt olyan könnyen. A csapat is kivette a részét ebből – nagyon különleges, történelmi pillanat ez a karrierem szempontjából.

Joshua Kimmich: Korábban, semleges rajongóként azt hittem, hogy a Bayernnél játszani vagy dolgozni valamikor unalmas dologgá válik. De nem az. Amióta itt vagyok, mindig kemény dolog volt megnyerni a bajnokságot. Kemény meló volt minden nap, ma örülnünk kell. Minden alkalolom különleges. Nem hiszem, hogy Lewandowski rekordját valamikor is megdöntik, ez az arány fenomenális. Részben a csapat érdeme is.

Bayern & Die Mannschaft on Twitter: "Joshua Kimmich with his son… "

Markus Weinzierl, az Augsburg edzője: Az első félidőben láthattuk, mi teszi kivételessé a Bayernt – örömfocit játszottak, bemutatták az egyéni kvalitásaikat. Nagyon jó Bayern ellen kellett játszanunk. A második félidőben jól reagáltunk, átrendeződtünk és kompaktabbakká váltunk. Lőttünk két gólt is, egy büntetőt pedig elhibáztunk. Megvoltak a lehetőségeink. Gratulálunk Lewandowskinak a rekordhoz!

Florian Niederlechner, az Augsburg játékosa: A Bayern a világ legjobb csapat. Ha az ember az első félidőt így elszúrja, akkor nem marad esély. Az edző a szünetben elmondta a véleményét, hogy így nem lehet játszani, jól reagáltunk erre.

„Büszkék vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a történelmi rekordnak”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top